Πατέντα Μάχης: Συλλογές με κολλητική ταινία – Commandos.gr

1 min


0

Η κολλητική ταινία έχει αμέτρητες εφαρμογές και έχουμε δει δεκάδες στα άρθρα από αυτή τη κατηγορία μας. Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία UF Pro έβγαλε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για οργάνωση εξοπλισμού νοσοκόμων μάχης το οποίο παρουσίαζε ένα στέλεχος δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Σλοβενίας. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ.

Εκεί είδαμε μία πατέντα που μας θύμησε μία άλλη στην οποία είχαμε εκπαιδευτεί για τον ίδιο σκοπό πριν από μερικά έτη. Αυτό δεν ήταν κάτι άλλο από το ότι στα επιθέματα θωρακικού τραύματος (περισσότερα στο άρθρο μας «Πρώτες Βοήθειες: Τραύμα Ανοιχτού Πνευμοθώρακα») ο νοσοκόμος μάχης είχε τοποθετήσει και βελόνες αποσυμπίεσης ARS. Ο λόγος είναι ότι αν κάποιος έχει τέτοιο τραυματισμό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστούν και τα δύο (επιθέματα και βελόνες αποσυμπίεσης) και έχοντας τα μαζί κερδίζεται πολύτιμος χρόνος. Βλέπετε το πως ακριβώς ήταν ενωμένα παρακάτω.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=kwyZBavfL5g

Σε μία εκπαίδευση νοσοκόμων μάχης που είχαμε παρακολουθήσει προ ετών, είχαμε διδαχθεί μία παρόμοια πατέντα αλλά με χρήση κολλητικής ταινίας όπως βλέπετε στη συνέχεια. Προσοχή όμως, δε θέλουμε η ταινία να είναι στη ευθεία ανοίγματος της συσκευασίας. Άρα δείτε που είναι εσοχές ανοίγματος και κολλήστε το κάπου μακριά από αυτές.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Σίγουρα μία απλή, εύκολη και γρήγορη πατέντα αλλά τη θεωρούμε αρκετά σημαντική για να τη συμπεριλάβουμε σε αυτό το άρθρο. Να τονίσουμε ότι παρότι εδώ βλέπουμε τη πατέντα σε υλικά διάσωσης-πρώτων βοηθειών, το ίδιο μπορούμε να το εφαρμόσουμε σε οτιδήποτε θα ήταν σημαντικό να το έχουμε ως μία ενιαία συλλογή όπως είναι για παράδειγμα υλικά για άναμμα φωτιάς, χημικά φώτα και αρτάνη για σηματοδότηση, δοχείο νερού με χάπια αποστείρωσης νερού ή φίλτρο, κτλ.

#Πατέντα #Μάχης #Συλλογές #με #κολλητική #ταινία

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share