Πατέντα Μάχης: Αφαίρεση καλυμμάτων προσοφθάλμιων σε διόπτρες νυχτερινής όρασης – Commandos.gr

1 min


0

Ένας αρκετά μεγάλος τίτλος αλλά μία πολύ σημαντική πατέντα για νυχτερινή μάχη με διόπτρες νυχτερινής όρασης. Όσοι έχετε δεχθεί εκπαίδευση στη τακτική και επιχειρησιακή χρήση διοπτρών νυχτερινής οράσεως μάλλον θα είχατε ξεκινήσει με τοποθέτηση τους με τα προστατευτικά προσοφθάλμια όπως βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία.

Πηγή: Monch.com

Αυτό είναι κάτι που θα δείτε πάρα πολύ σπάνια να κάνουν έμπειροι πολεμιστές και εδώ θα δούμε γιατί. Αρχικά, να τονίσουμε ότι παρότι οι περισσότεροι τα αφαιρούν πλήρως, μερικοί απλώς τα γυρνάνε προς τα εμπρός ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όταν το χρειάζονται.

Πηγή: Military.com

Ο λόγος για αυτή τη πατέντα δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη περιφερειακή όραση. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ακόμα και σε πολύ σκοτεινά σημεία, αυτό το ελάχιστο άνοιγμα γύρω από τις διόπτρες προσφέρει επαρκή περιφερειακή όραση ώστε κάποιος να μπορεί να εντοπίσει ότι για παράδειγμα υπάρχει μία λακκούβα μπροστά του, ότι το πόδι του ακουμπάει σε ένα εμπόδιο, ότι ο συμπολεμιστής του είναι δεξιά του, κτλ.

Πηγή: MilitaryTimes.com

Αντίθετα, με τα καλύμματα των προσοφθάλμιων δεν υπάρχει καμία απολύτως περιφερειακή όραση με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί τότε να θέλει οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει τα καλύμματα αυτά; Προσωπικά γνωρίζουμε μόνον δύο περιπτώσεις όπου η χρήση των προστατευτικών έχει πρακτική αξία.

  1. Εκπαίδευση. Όταν κάποιος ξεκινάει να μαθαίνει τη βασική χρήση διοπτρών νυχτερινής όρασης και πρέπει να μάθει να κινείται με αυτές, να υπολογίζει το βάθος, να περπατάει, κτλ. χωρίς να «κλέβει» έχοντας περιφερειακή όραση.
  2. Μέγιστη πειθαρχία φωτός. Εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εχθρός μπορεί να δει τη μικρή πράσινη ή λευκή λάμψη της διόπτρας στα μάτια των στελεχών, τότε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε τη χρήση των διοπτρών αλλά χωρίς να γινόμαστε ορατοί πρέπει να βάλουμε τα καλύμματα.

Πηγή: Amazon.com

Σε πρακτικό επίπεδο, δε θα δείτε σχεδόν ποτέ κάποιον επαγγελματία να έχει τα καλύμματα στις διόπτρες του γιατί η περιφερειακή όραση που κόβουν κάνει τεράστια διαφορά στην επίγνωση κατάστασης του πολεμιστή. Ωστόσο, όπως πάντα, πρέπει να γνωρίζουμε τόσο τις πατέντες όσο και τις εξαιρέσεις και να κρίνουμε ανάλογα για το πότε θα επιλέγουμε να τις εφαρμόζουμε.

#Πατέντα #Μάχης #Αφαίρεση #καλυμμάτων #προσοφθάλμιων #σε #διόπτρες #νυχτερινής #όρασης

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share