ΜΙΤ: Το δίκτυο δικηγόρων-πρακτόρων στην Ελλάδα – Commandos.gr

1 min


0

Το άρθρο αυτό αποτελεί έργο συλλογικής εργασίας υπό το «Πρόγραμμα ΕΝΥΩ».

Στο άρθρο μας «Παρακολουθήσεις της ΜΙΤ στην Ελλάδα» είδαμε το πως η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η ΜΙΤ (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών), επιχειρεί εντός των συνόρων της Ελλάδος ώστε να εντοπίζει αντιφρονούντες που διέφυγαν από τη Τουρκία και να τους επαναπροωθεί στη Τουρκία μέσω μυστικών παρακολουθήσεων, πληροφοριοδοτών, και αρπαγών. Όπως έχουμε δει η μεγαλύτερη δραστηριότητα βρίσκεται στα σημεία εισόδου των ατόμων αυτών, άρα είναι κυρίως οι νήσοι του ανατολικού Αιγαίου και τα βόρεια σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας εις τον Έβρο. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα ακόμη κομμάτι αυτού του παζλ μυστικών επιχειρήσεων της ΜΙΤ εις την Ελλάδα.

Πηγή: TRTHaber.com

Από τα παλαιότερα άρθρα μας γνωρίζουμε ότι τας αστυνομικάς αρχάς της Τουρκίας και η ΜΙΤ, από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 έως και σήμερα, εργάζονται σκληρά για τον εντοπισμό οποιουδήποτε έχει αντικαθεστωτικές τάσεις, και ιδιαιτέρως εάν αυτές συμβαδίζουν με εκείνες του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν (γνωστό ως FETO/PDY). Όπως είδαμε, όταν κάποιο τέτοιο άτομο εντοπιστεί, το τμήμα αντιτρομοκρατίας της τοπικής αστυνομικής αρχής ενημερώνει τη ΜΙΤ και εκείνη αναλαμβάνει να το ανακαλύψει και να το επαναφέρει πίσω εις τη Τουρκία για να καταδικαστεί, αρκετές φορές μέσω επίσημων συμφωνιών με τα τρίτα κράτη (δείτε το άρθρο μας «Οι μυστικές συμφωνίες της MIT για αρπαγές ανθρώπων»).

Πηγή: MerihNews.com

Το 2018 εις τα ελληνικά ΜΜΕ είχε βγει μία είδηση που δεν έλαβε της απαραίτητης προσοχής κατά τη προσωπική μας άποψη. Η είδηση ήτο ότι αξιωματικοί της ΜΙΤ είχαν στρατολογήσει ως πράκτορες δικαστές που είχαν πρόσβαση στα στοιχεία του ποιος εισέρχεται εις τη χώρα, ώστε να τους παρέχουν επί πληρωμή αυτάς τας πληροφορίας, για να μπορέσει έπειτα η ΜΙΤ να τους παρακολουθήσει και να τους αρπάξει με μυστικές επιχειρήσεις.

Πηγή: TaNea.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος «Τα Νέα» από τις 27 Απριλίου του 2018 οι δικαστικές αρχές Θράκης, πιθανόν με πληροφορίες της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), ανακάλυψαν 17 δικηγόρους από αρκετές πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, κ.ά.) στους οποίους γίνονταν έρευνα για την εμπλοκή τους εις αυτό το δίκτυο κατασκοπείας της ΜΙΤ. Σύμφωνα με «Τα Νέα», αυτό έγινε έπειτα από καταγγελίες για παρουσία των συγκεκριμένων δικηγόρων σε διάφορες συλλήψεις λαθρομεταναστών κατά τη διάρκεια της παράνομης μετακίνησης τους. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου του 2017. Η ίδια είδηση έκανε λόγο και για «σιωπηλή» παράδοση συγκεκριμένων ατόμων εις τας τουρκικάς αρχάς χωρίς να ακολουθούνται τας νομικάς διαδικασίας. Η είδηση χαρακτηριστικά ανέφερε για άτομα που «εξαφανίζονταν» από τας ελληνικάς αρχάς και ως δια μαγείας εμφανίζονταν μερικούς μήνες αργότερα εις τουρκικάς φυλακάς.

Πηγή: SonDakika.com

Μέχρι και σήμερα, δεν είναι γνωστό το ποιο ήτο το αποτέλεσμα εκείνης της έρευνας ή ποιοι ήτο εκείνοι οι 17 δικηγόροι που φέρεται ότι πρόδωσαν τη πατρίδα συνεργαζόμενοι με τον εχθρό. Τέλος, δεν ήμεθα εις θέσην να επιβεβαιώσουμε εάν οποιοσδήποτε εξ’αυτών εν τέλει κατηγορήθηκε ή/και καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ του εχθρού. Κατ’επέκταση, εάν γνωρίζετε περισσότερα επί του θέματος, γράψτε μας εις τα σχόλια του άρθρου.

#ΜΙΤ #Το #δίκτυο #δικηγόρωνπρακτόρων #στην #Ελλάδα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share