Βάση της 8ης Διοίκησης Ηλεκτρονικού Πολέμου της Τουρκίας – Commandos.gr

1 min


0

Το άρθρο αυτό αποτελεί έργο συλλογικής εργασίας υπό το «Πρόγραμμα ΕΝΥΩ». Ευχαριστούμε τον D C για την έρευνά του.

Παραθαλάσσια της Ανδριανούπολης στη Τουρκία, εις τας συντεταγμένας 40°41’41.8092″N 26°3’23.9256″E υπάρχει μία στρατιωτική υποδομή την οποία ταυτοποιήσαμε ως τη βάση της 8ης Διοίκησης Ηλεκτρονικού Πολέμου (8 nci Elektronik Mevzi Komutanlığı) και η οποία είναι ορατή και μέσω της υπηρεσίας Google Maps εις αυτό τον σύνδεσμο. Σε αυτό το άρθρο μας θα δούμε λίγο καλύτερα αυτή την υποδομή.

Πηγή: Google.com

Η υποδομή βρίσκεται πλησίον του λιμένα «Ενέζ» και πάρα πολύ κοντά εις τα σύνορα με την Ελλάδα. Κάτι που υποδηλώνει ότι αυτή η υποδομή πιθανότατα χρησιμοποιείται για διενέργεια ηλεκτρονικού πολέμου στις ελληνικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής. Το ότι η υποδομή βρίσκεται κοντά σε λιμένα επίσης βοηθά και σε ηλεκτρονικό πόλεμο σε θαλάσσια μέσα, ιδιαιτέρως δε διότι δεν υπάρχει κάποιο γεωλογικό εμπόδιο στα όπλα ηλεκτρονικού πολέμου που φιλοξενούνται εκεί.

Πηγή: Satellites.pro (επεξεργασμένη)

Στο πρακτικό επίπεδο, είναι μία σχετικά απλή στρατιωτική βάση με δύο μόλις βασικά κτήρια, ενώ ξεχωρίζει έντονα από το πύργο και τις κεραίες που διαθέτει που είναι το μόνο που ξεχωρίζει σε ύψος στη γύρω περιοχή. Ασφαλώς, αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς έτσι έχει τη μέγιστη κάλυψη.

Πηγή: Yandex.com

Στη φωτογραφία που ακολουθεί (από τον Οκτώβριο του 2019) μπορείτε να αποκτήσετε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα της βάσεως και των κεραιών της. Αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε σε δεκάδες μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις το διαδίκτυο από τουρίστες που επισκέπτονται την εν λόγω περιοχή.

Πηγή: Google.com

Στη συνέχεια είναι μία τρισδιάστατη αναπαράσταση της υποδομής και μία ανάλυση της συσχέτισης της παραπάνω φωτογραφίας με την υποδομή, που επιβεβαιώνει ότι είναι από το ίδιο σημείο και από την ίδια εγκατάσταση.

Πηγή: Παροχή του D C

Πηγή: Παροχή του D C

Εν κατακλείδι, είναι μία απλή βάση χωρίς πολλά πράγματα προς ανάλυση. Ίσως το πιο ενδιαφέρον θα ήτο μία ανάλυση των μέσων ηλεκτρονικού πολέμου που βρίσκονται εκεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήτο δυνατό να εντοπισθεί μέσω ανοικτών πηγών. Κατ’επέκταση, το άρθρο αυτό περιορίζεται εις τη παρουσίαση της βάσεως μόνο. Εάν γνωρίζετε περισσότερα σας παρακαλούμε να τα μοιραστείτε εις τα σχόλια του άρθρου μας.

#Βάση #της #8ης #Διοίκησης #Ηλεκτρονικού #Πολέμου #της #Τουρκίας

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share