Πατέντα Μάχης: Κομμένα μανίκια | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Η πατέντα μάχης που θα δούμε εδώ ξεκίνησε εν μέρει ως μόδα από τις πιο επίλεκτες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, και σταδιακά τη συναντάμε όλο και συχνότερα, ακόμη και εκτός των ΗΠΑ. Αναφερόμαστε στα κομμένα μανίκια των χιτωνίων ή/και από τις μπλούζες μάχης όπως βλέπετε για παράδειγμα εις την ακόλουθη φωτογραφία

Πηγή: Pinterest.com

Σαφώς, σε ένα πάρα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον που γενικά έχει υψηλές θερμοκρασίες, κανένας δε θέλει χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα γιατί τα μανίκια του πιάστηκαν στην εξάρτηση καθώς έβγαζε ένα γεμιστήρα ή να μη κάνει γρήγορη επώμιση του όπλου γιατί ο αορτήρας μπλέχτηκε στα μανίκια του. Γι’αυτό, σχεδόν πάντα θα δείτε τους επαγγελματίες του χώρου να έχουν ελαφρώς σηκωμένα τα μανίκια τους για αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Πηγή: Pinterest.com

Αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά, αλλά ξεκινώντας από τα στελέχη των DEVGRU και Delta Force πριν αρκετά χρόνια ξεκίνησε μία «μόδα» που σήμερα έχει εξαπλωθεί πολύ πέραν των επίλεκτων δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων. Αντί να διπλώνει κανείς τα μανίκια που είναι και χρονοβόρο, και αφήνει ακόμα μία πιθανότητα να ξετυλιχτούν τη χειρότερη στιγμή, απλώς κόβουν τα μανίκια. Πέρα από τη πρακτική αξία της πατέντας, αυτό ήταν και ένα είδος επίδειξης της μέγιστης ελευθερίας που έχουν αυτά τα ειδικά τμήματα συγκριτικά με τις συμβατικές μονάδες, και αυτό βοήθησε πολύ στο να εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό ως μόδα.

Πηγή: Pinterest.com

Ενδεικτικά, παρακάτω βλέπετε στα αριστερά ένα στέλεχος της βρετανικής SAS, και στα δεξιά ένα στέλεχος των UDT/SEAL της Νότιας Κορέας. Όπως βλέπετε και οι δύο χρησιμοποιούν αυτή τη πατέντα μάχης.

Πηγή: Reddit.com

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρότι αυτή η πατέντα έχει λειτουργήσει ως ένα βαθμό ως μόδα στο χώρο των ειδικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, έχει και μία σημαντική πρακτική αξία. Γι’αυτό άλλωστε βλέπουμε και συχνά επαγγελματίες του χώρου να προτιμούν κοντομάνικα μπλουζάκια κάτω από τους φορείς βαλλιστικών πλακών σε θερμά κλίματα.

#Πατέντα #Μάχης #Κομμένα #μανίκια #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share