Πατέντα μάχης: Σκάλα με σχοινί – Commandos.gr

1 min


0

Πρόσφατα ακούσαμε μία ραδιοφωνική εκπομπή ενός εκ των πρώτων στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του στρατού των ΗΠΑ, της γνωστής Delta Force. Εκεί ο ίδιος ανέφερε ότι πλέον υπάρχει μία ολόκληρη βιομηχανία που αναπτύσσει ειδικό εξοπλισμό και τεχνολογίες για ειδικές επιχειρήσεις, αλλά τα πράγματα δεν ήτο πάντοτε έτσι. Ως παράδειγμα επί του θέματος έφερε μία πατέντα που χρησιμοποιούσαν εις τη Delta Force τη δεκαετία του 1980 για διείσδυση σε κτήρια, τη σκάλα με σχοινί.

Πηγή: Pinterest.com

Η πατέντα είναι εξαιρετικά απλή και χρησιμοποιούνταν για διείσδυση σε χώρους με μεγάλους φράχτες χωρίς κίνδυνο τραυματισμών. Γενικότερα, ακόμη και σήμερα ένας επαγγελματίας στρατιώτης φέρει τόσο βαρύ εξοπλισμό ώστε, ένα υπό φυσιολογικές συνθήκες ασήμαντο άλμα, να προκαλέσει κατάγματα ή άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Κάπως έτσι κατασκεύασαν κάτι που μοιάζει με αυτό που βλέπετε στη παρακάτω αναπαράσταση.

Πηγή: Lowes.com (επεξεργασμένη)

Πρακτικά, ο πρώτος τοποθετούσε τη σκάλα στο εμπόδιο και εν συνεχεία ο πρώτος που ανέβαινε έριχνε το σχοινί από την άλλη πλευρά του εμποδίου και έκανε μία ασφαλή καταρρίχηση με αυτό. Σίγουρα πολύ απλή πατέντα, αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος κατά συνέντευξη του, απεδείχθη ιδιαιτέρως αποτελεσματική σε πολλές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις από εκείνη τη περίοδο.

#Πατέντα #μάχης #Σκάλα #με #σχοινί

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share