Πατέντα Μάχης: Γρήγορο σφίξιμο κορδονιών – Commandos.gr

1 min


0

Πριν από λίγο καιρό ένα εν αποστρατεία στέλεχος της αντιτρομοκρατικής στρατιωτικής μονάδος των ΗΠΑ Delta Force, ο κύριος Τζων «Σρεκ» Μακφί που έμεινε γνωστός ως ο «Σερίφης της Βαγδάτης» και βλέπετε παρακάτω, μοιράστηκε αυτή του τη πατέντα. Τη πατέντα την εφηύρε ενόσω εργάζονταν εις τη Delta Force αλλά ήτο τραυματισμένος. Εάν δε θέλετε να διαβάσετε τη πατέντα στα ελληνικά, μπορείτε να δείτε το βίντεο του σε αυτό το σύνδεσμο.

Πηγή: SOBTactical.com

Η πατέντα είναι πολύ απλή και απαιτεί μόνο ένα υλικό, κλιπ κορδονιών όπως αυτό που βλέπετε στη συνέχει.α Αυτά τα κλιπ είναι διαθέσιμα σε χαμηλή τιμή και σε πολλές αποχρώσεις ώστε να ταιριάζουν με το χρωματισμό που θέλετε.

Πηγή: AliExpress.com

Αρχικά φοράμε τα άρβυλα και χαλαρώνουμε τα κορδόνια ώστε να είναι εύκολο να τα βάζουμε και να τα βγάζουμε δίχως κάποια βοήθεια. Όταν είναι σε αυτό το σημείο, περνάμε από τα κορδόνια το κλιπ σύσφιξης τους.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=SOssGkp4Cyo

Όπως είναι λογικό, το επόμενο είναι να δοκιμάσουμε και πάλι το άρβυλο, και να κόψουμε το κομμάτι των κορδονιών που περισσεύει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πιάνουμε για να τα σφίγγουμε ή να τα χαλαρώνουμε. Στη συνέχεια περνάμε το κλιπ ασφάλισης όπως βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=SOssGkp4Cyo

Όπως αναφέρει, για να τα σφίξει κανείς απλώς τραβάει το κλιπ σύσφιξης που γίνεται ακόμα και με ένα χέρι. Για τα κορδόνια που θα περισσεύουν, αυτό που έκανε ήταν να τα περνάει ανάμεσα ανάμεσα από τις θηλιές των κορδονιών και εν συνεχεία μέσα στη γλώσσα του άρβυλου όπως βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=SOssGkp4Cyo

Σίγουρα μία πολύ απλή πατέντα αλλά υπό συγκεκριμένες περιπτώσεις κάτι πολύ πρακτικό και χρήσιμο να γνωρίζουμε. Όπως έχουμε δει και σε παλαιότερα άρθρα μας αυτής της σειράς όπως «Κλειδί Χειροπέδων στα Κορδόνια», «Κορδόνια από Αρτάνη», και «Fast-rope και παπούτσια με γατζάκια» υπάρχουν πολλές πατέντες στο χώρο της ασφάλειας για άρβυλα και κορδόνια και όχι τυχαία ασφαλώς. Τα άρβυλα είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια εξοπλισμού κάθε επαγγελματία.

#Πατέντα #Μάχης #Γρήγορο #σφίξιμο #κορδονιών

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share