Τα εμπρηστικά μπαλόνια στο Ισραήλ – Commandos.gr

1 min


0

Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισραήλ έχει δεχθεί εκατοντάδες χτυπήματα με ένα αυτοσχέδιο εμπρηστικό όπλο άξιο αναφοράς. Οι ισλαμιστές γνωρίζοντας ότι η αεράμυνα του Ισραήλ αποτελείται από ένα σύγχρονο σύστημα με συνδυασμό συμβατικών ραντάρ και άλλων αισθητήρων (κάμερες, υποκλοπές επικοινωνιών, κτλ.) εφηύραν ένα πρωτότυπο όπλο. Τα εμπρηστικά μπαλόνια που θα μπορούσαμε να τα συμπεριλάβουμε και στο λεγόμενο υβριδικό πόλεμο.

Πηγή: TimesOfIsrael.com

Τα αυτοσχέδια αυτά όπλα είναι εξαιρετικά απλά στη κατασκευή και ανάπτυξη τους. Ο χειριστής απλώς γεμίζει μερικά μπαλόνια με κάποιο ελαφρύ αέριο (όπως ήλιο) ώστε οριακά να ίπτανται με το εμπρηστικό φορτίο τους. Έπειτα με τη ροή του ανέμου οδηγούνται σε περιοχές όπως χωράφια, αποθήκες, κτλ. και καθώς τα μπαλόνια χάνουν σταδιακά λίγο από το αέριο τους, πέφτουν σε αυτά τα σημεία οδηγώντας σε πυρκαγιές.

Πηγή: ArabNews.jp

Ως εμπρηστικό μηχανισμό έχουμε δει κροτίδες, αυτοσχέδια εμπρηστικά γεμίσματα, μέχρι και μικρές αυτοσχέδιες βόμβες. Παρότι δεν είναι ένα νέο ως εμπρηστικός μηχανισμός, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Ισραήλ έχουν αναπτυχθεί παραπάνω από 140 πυρκαγιές από αυτό το αυτοσχέδιο όπλο.

Πηγή: JerusalemOnline.com

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις είδαμε ισλαμιστές να χρησιμοποιούν μέχρι και προφυλακτικά για αυτά τα αυτοσχέδια εμπρηστικά όπλα. Μία σχετική φωτογραφία βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: NewsBreak.com

Αντίστοιχα, βλέπουμε και από ανοικτές πηγές ότι όχι μόνο δε θέλουν να κρύψουν αυτό το αυτοσχέδιο εμπρηστικό όπλο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις γράφουν ακόμη και συνθήματα επάνω στα μπαλόνια. Και πάλι, μπορείτε να δείτε μία σχετική φωτογραφία παρακάτω.

Πηγή: Terrorism-Info.org.il

Θεωρούμε ότι αυτό το αυτοσχέδιο εμπρηστικό όπλο είναι άξιο αναφοράς γιατί δείχνει έμπρακτα πως ακόμη και προηγμένα αμυντικά συστήματα μπορούν να παρακαμφθούν με χαμηλού κόστους «λύσεις».

Πηγή: AA.com.tr

Επιπρόσθετα, βλέπουμε μία έμπρακτη χρήση πυρκαγιών ως μέρος του δόγματος υβριδικού πολέμου. Κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό για την Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες εμπρηστικές επιθέσεις για δημιουργία πυρκαγιών από τη Τουρκία.

Πηγή: UnfoldTimes.com

Τέλος, μας δείχνει το ότι κάποιος που κινείται σε μία ερημική τοποθεσία με μπαλόνια, μία μπουκάλα αερίου, και μερικές κροτίδες ίσως να ετοιμάζει μία σημαντική εμπρηστική επίθεση.

#Τα #εμπρηστικά #μπαλόνια #στο #Ισραήλ

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share