Πατέντα Μάχης: Θήκη μεταφοράς από σωλήνα – Commandos.gr

1 min


0

Παρότι η πλειοψηφία του τακτικού εξοπλισμού σχεδιάζεται εξ’αρχής με αντίστοιχες θήκες μεταφοράς, υπάρχουν κάποια υλικά που έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε τακτικά τμήματα που δεν ήταν από την αρχή μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού. Ειδικά στο τομέα της διάρρηξης κτηρίων βλέπουμε όλο και περισσότερα υλικά που θα συναντούσαμε σε ομάδες έρευνας-διάσωσης να γίνονται μέρος του βασικού εξοπλισμού. Υλικά όπως ηλεκτρονικά πριόνια, μηχάνημα κοπής πλάσματος, σφυριά, κτλ. είναι πλέον βασικός εξοπλισμός μάχης σε κατοικημένους τόπους.

Πηγή: AFCENT.af.mil

Παρότι σήμερα υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες με αποκλειστικό σκοπό τη κατασκευή τέτοιων υλικών για τακτική χρήση, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Έτσι εάν μελετήσετε υλικό από παλαιότερες ασκήσεις και επιχειρήσεις τέτοιων τακτικών τμημάτων θα δείτε τη πατέντα που παρουσιάζουμε εδώ.

Πηγή: Pinterest.com

Αυτό που βλέπετε στη ράχη του φορέα βαλλιστικών πλακών δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι από πλαστικό σωλήνα PVC ασφαλισμένο με μερικές τρύπες για αρτάνη και δεματικά καλωδίων. Με αυτή την απλή αυτοσχέδια θήκη το στέλεχος μπορεί να μεταφέρει εργαλεία όπως λοστούς, σφυριά, κτλ.

Πηγή: Reddit.com (επεξεργασμένη)

Όταν το στέλεχος θέλει να πιάσει το εργαλείο αυτό, απλώς το σπρώχνει με το ένα χέρι από κάτω και με το άλλο το τραβάει από την επάνω πλευρά και το αφαιρεί. Επίσης, για την ασφάλιση του έχουμε δει άτομα να κάνουν μια απλή ασφάλεια με αρτάνη στο επάνω μέρος ώστε να συγκρατεί το εκάστοτε εργαλείο σταθερά μέσα στην αυτοσχέδια θήκη.

Πηγή: Reddit.com (επεξεργασμένη)

Είναι μία απλή πατέντα αλλά δεν την έχουμε δει να αναφέρεται σε άλλα μέσα και έτσι το θεωρήσαμε άξιο αναφοράς σε αυτή τη κατηγορία άρθρων.

#Πατέντα #Μάχης #Θήκη #μεταφοράς #από #σωλήνα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share