Τα ελληνικά όπλα που φοβούνται οι Τούρκοι – Να γιατι οι κοτες δεν επιτίθενται στην Ελλάδα

1 min


0
100 shares

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο που είχε γράψει, την επομένη του περιστατικού στη Ρω, ο αρχισυντάκτης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak», ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση να μη συρθεί η Τουρκία σε μια μετωπική σύγκρουση με την Ελλάδα.

«Το πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει ένα “ατύχημα” καθώς η ένταση στο Αιγαίο ανεβαίνει, ένα τουρκικό να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή ένα πλοίο και ξαφνικά να δημιουργηθεί ένα δυτικό μέτωπο (σ.σ. στο πλευρό της Ελλάδας) υπό την προστασία ολόκληρης της ΕΕ και των ΗΠΑ, με τη χώρα μας να σύρεται σε μια μεγάλη κρίση τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό», είχε γράψει ο Καραγκιούλ.

Είναι, όμως, μόνο αυτός ο πραγματικός λόγος που οι Τούρκοι δεν θέλουν να προκαλέσουν μια πολεμική διαμάχη με την Ελλάδα;
Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, όσο κι αν στο αριθμητικό ζύγι ο τουρκικός στρατός εμφανίζεται πολυάριθμος, οι Τούρκοι στρατιωτικοί επιτελείς θεωρούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Ειδικότερα, τεσσερα είναι τα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που φοβούνται οι Τούρκοι:

Το θρυλικό «Παπανικολής» είναι το υποβρύχιο που «τρέμουν» οι Τούρκοι μόλις εμφανιστεί στο Αιγαίο

Κι αν σε ορισμένους δημιουργείται η εντύπωση ότι η λέξη «εφιάλτης» που αναφέρεται στον τίτλο είναι δημοσιογραφική υπερβολή, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις κριτικές των ΝΑΤΟϊκών επιτελών στη μεγάλη Συμμαχική άσκηση υποβρυχίων με την επωνυμία “Dynamic Manta 2016”, οι οποίο βάφτισαν «υποβρύχιο-φάντασμα», “The Ghost Submarine”, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121), Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής». Κατάφερε να βυθίσει δύο φορές ένα πυρηνοκίνητο βρετανικό υποβρύχιο, ναυπήγησης του 2012, εξαπολύοντας ισάριθμες βολές τορπίλης χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους Βρετανούς συναδέλφους τους.

Ήταν το 2016 όταν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε για πρώτη φορά σε “DYNAMIC MANTA” υποβρύχιο τύπου ”214” και συγκεκριμένα το “ΠΙΠΙΝΟΣ”. Τότε οι Σύμμαχοι κατάλαβαν για πρώτη φορά και με “οδυνηρό” τρόπο τις τρομακτικές δυνατότητες των καινούργιων Ελληνικών υποβρυχίων κλάσης “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” αλλά και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους.

Το “ΠΙΠΙΝΟΣ” σε όλα τα σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου βγήκε νικητής τόσο εναντίων υποβρυχίων όσο και σκαφών επιφανείας τα οποία μάλιστα είχαν την υποστήριξη ελικοπτέρων αλλά και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Το πλέον εντυπωσιακό όμως ήταν ότι το “ΠΙΠΙΝΟΣ” χωρίς να γίνει αντιληπτό προχώρησε δύο φορές σε εικονική προσβολή με τορπίλες έχοντας αντίπαλο το Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο “HMS AMBUSH” S-120. Το Ελληνικό υποβρύχιο έκλεψε τις εντυπώσεις και μάλιστα τότε για πρώτη φορά ονομάστηκε “υποβρύχιο φάντασμα” (Ghost Submarine).

Την επόμενη χρονιά το 2017, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε στην “DYNAMIC MANTA” το “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” μαζί με τη φρεγάτα “ΑΔΡΙΑΣ”. Οι Τούρκοι έλαβαν μέρος με τη φρεγάτα “GIRESUN” αλλά αυτή τη φορά έστειλαν και υποβρύχιο το “INONU”. Και μάλιστα επιδίωξαν να τεστάρουν το ελληνικό “υποβρύχιο φάντασμα” και να δοκιμάσουν την τύχη τους. Το αποτέλεσμα ήταν 3 φορές ο “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” να προσβάλει εικονικά το Τουρκικό υποβρύχιο χωρίς το πλήρωμά του να αντιληφθεί το παραμικρό.

Από τότε και τα επόμενα χρόνια το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρά το γεγονός ότι στέλνει τόσο υποβρύχια όσο και φρεγάτες στην “DYNAMIC MANTA” αποφεύγει συστηματικά να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε σενάριο το οποίο θα φέρει το πλοίο και κυρίως το υποβρύχιό του αντιμέτωπο με το “υποβρύχιο φάντασμα”. Άλλωστε το μεγάλο άγχος που έχουν οι γείτονες με τα 4 Ελληνικά υποβρύχια “214” κλάσης “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” φαίνεται καθημερινά τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου τα ψάχνουν απεγνωσμένα με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και πολλές φορές τα ελικόπτερα S-70.

Το πυραυλικό σύστημα SAM S300 αποτελεί ένα υπερσύγχρονο όπλο εντός της ελληνικής επικράτειας.Μπορεί να αναγνωρίσει έως 100 στόχους σε απόσταση έως 300 km και να τους εγκλωβίσει σε αποστάσεις από 3 έως 200 km και σε ύψη από 10 μέτρα έως 27 km. Οι αποστάσεις εμπλοκής κατά βαλλιστικών πυραύλων φθάνουν τα 40 km ενώ κατά πολύ χαμηλά ιπτάμενων στόχων τα 28-38 km. H ικανότητα εγκλωβισμού στόχων έχει εξαπλασιαστεί σε σχέση με την έκδοση PMU-1, επιτρέποντας την ταυτόχρονη εμπλοκή έως 36 στόχων με 72 πυραύλους 48Ν6Ε2 στον αέρα (!). Μια πραγματικά εντυπωσιακή ικανότητα που εξασφαλίζει αντοχή σε επιθέσεις κορεσμού. Ιδιαίτερα για τα δεδομένα της Τουρκικής Αεροπορίας

Mirage 2000-5: Η πλέον εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού Mirage 2000, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια το σημαντικότερο όπλο της ελληνικής αεράμυνας και της εξασφάλισης της αεροπορικής υπεροχής πάνω από το Αιγαίο.

To βίντεο δείχνει το ελληνικό Mirage 2000-5 Mk2 της 114 Πτέρυγας Μάχης να έχει διαρκώς λοκαρισμένο ένα τουρκικό F-16. Το βίντεο είναι από τις σκληρές εικονικές αερομαχίες της Κυριακής.


Αποκαλείται, όχι αδίκως, ως η «ελίτ» των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο λόγος φυσικά για τα ΟΥΚ!

Οι ομάδες της ΔΥΚ, ως επίλεκτα τμήματα, αποτελούν εξειδικευμένη επιχειρησιακή επιλογή που μπορεί να επιφέρει κρίσιμα πλήγματα, δικαιολογώντας απόλυτα τον χαρακτήρα του πολλαπλασιαστού ισχύος που τους αποδίδεται. Όπως έχει δείξει η ιστορία, η ΔΥΚ έχει κληθεί στο παρελθόν να φέρει εις πέρας σημαντικές και ιδιαίτερα απαιτητικές αποστολές τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρονται οι αποστολές εκκένωσης αμάχου πληθυσμού από τον Λίβανο το 2006 και τη Λιβύη το 2014, η συνδρομή στην καταπολέμηση της πειρατείας στον κόλπο του Άντεν, η συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα συμμετοχή σε διασυμμαχικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του ΟΗΕ στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου, κ.ά. Με το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, το οποίο επιτυγχάνεται με τα αυστηρά κριτήρια επιλογής του προσωπικού, τη συνεχή και εντατική εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό και το υψηλό φρόνημα, οι ομάδες της ΔΥΚ βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα επιτυχούς εκτέλεσης των αποστολών τους, δρώντας ως πολλαπλασιαστές ισχύος στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, όπου οι ειδικές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται στις επιλογές επίτευξης των στόχων της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας.

Πιστευετε οτι η Τουρκια φοβαται να επιτεθει στην Ελλαδα ?Ποια η γνωμη σας ?


Like it? Share with your friends!

0
100 shares

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share