Αρχισαν τα οργανα..Αντίποινα στον Ερντογάν! Πούτιν και Άσαντ κατασκευάζουν δεύτερη Αγιά Σοφιά

1 min


0
49 shares

Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή μιας νέας Αγίας Σοφίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Λιβάνου Al-Modon.

Όπως αναφέρεται, αυτό θα γίνει ως αντίδραση στην μετατροπή του Ορθόδοξου Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής δύναμης «National Defense Forces» Nabeul Al-Abdullah δήλωσε ότι εξασφάλισε την άδεια του επισκόπου Nicola Baalbaki της Μητρόπολης της Χάμα προκειμένου να κατασκευάσει ο επιβλητικός ιερός Ναός στην επαρχία της Χάμα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Suqaylabiyah.

Όπως σημειώνεται περισσότεροι από 17.000 Χριστιανοί Ορθόδοξοι κατοικούν στην πόλη.

Η Al-Modon, αναφέρει η κατασκευή της εκκλησίας θα χρηματοδοτηθεί από την Ρωσία ως μια έμμεση αντίδραση και αποδοκιμασία για την μετατροπή  της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov δήλωσε πως «σε αντίθεση με την Τουρκία η Συρία είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή όπου είναι δυνατός και ειρηνικός διάλογος μεταξύ των θρησκειών και οι ορθόδο9ιξοι της Ρωσίας μπορούν να βοηθήσουν την Συρία στην κατασκευή του Ναού».

Η ιδέα για την κατασκευή μιας νέας Αγίας Σοφίας ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου όταν ο επικεφαλής της NDF Al-Abdullah ανακοίνωσε τη δωρεά μιας μεγάλης έκτασης γης για την κατασκευή του Ναού.

Στη συνέχεια παρουσίασε την ιδέα του στον Ρώσο διοικητή της βάσης Χμειμίμ όπου και έλαβε την ρωσική υποστήριξη για την κατασκευή.

Στη συνέχεια Ρώσοι επίσημοι επισκέφθηκαν την περιοχή και είχαν επικοινωνία με τον NDF, ο οποίος εκείνη την περίοδο πολεμούσε του Τουρκόφωνους μισθοφόρους της Άγκυρας!

Αμέσως μετά μεγάλη ρωσική αντιπροσωπεία από την Χμιεμίμ επισκέφθηκε την al Suqaylabiyah όπου  συναντήθηκε με επικεφαλής της Ορθόδοξης κοινότητας.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε Ορθόδοξους ναούς, εξέτασε το σχέδιο και υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη στην κατασκευή του Ιερού Ναού.

Από την άλλη πλευρά η αντίδραση της Ελλάδας, ως άμεσα θιγόμενη,  στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι αφενός τα εγκαίνια του τζαμιού στο Βοτανικό τον Σεπτέμβριο και η ανέγερση μεγαλοπρεπούς καζίνου στο Ελληνικό.

Φυσικά για οποιαδήποτε ελληνική βοήθεια στην συριακή κυβέρνηση του «δικτάτορα» Άσσαντ στην κατασκευή του Ναού, ούτε λόγος.

Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή μιας νέας Αγίας Σοφίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Λιβάνου Al-Modon.Πιστευεται θα προχωρησουν σε μια τετοια κινηση

Πηγη


Like it? Share with your friends!

0
49 shares

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share