Τορπίλη αντίμετρων Rafael Torbuster | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0
7 shares

Στο άρθρο μας «τορπίλη αντιπερισπασμού Rafael Scutter» περιγράψαμε το πως λειτουργεί η τορπίλη Scutter της ισραηλινής εταιρείας Rafael και δικαίως λάβαμε μερικές ερωτήσεις στο γιατί δεν εκρήγνυται όταν πλησιάζει η εχθρική τορπίλη; Για αυτό ακριβώς το σκοπό έχει αναπτυχθεί το αντίμετρο Torbuster και όπως αντιλαμβάνεστε, θεωρούμε ότι ήδη γνωρίζετε το πως λειτουργεί το Scutter σε αυτό το άρθρο μας. Εάν δε γνωρίζετε, τότε μπορείτε να διαβάσετε το προαναφερθέν άρθρο μας.

Πηγή: NavyRecognition.com

Πρακτικά, η τορπίλη αντίμετρων Torbuster της ισραηλινής εταιρείας Rafael είναι μία εξελιγμένη έκδοση του Scutter καθώς έχει ίδιο σύστημα εκτόξευσης, σύστημα διοίκησης και ελέγχου, κτλ. Η μοναδική ουσιαστική διαφορά της είναι ότι διαθέτει και εκρηκτικό γέμισμα, καθώς και μερικούς επιπρόσθετους μαγνητικούς αισθητήρες. Έτσι, όταν μία εχθρική τορπίλη τη πλησιάσει αντί απλώς να τη «κοροϊδέψει» προσποιούμενη ότι είναι ο στόχος όπως το Scutter, πυροδοτεί το εκρηκτικό της γέμισμα καταστρέφοντας την εισερχόμενη τορπίλη. Παρακάτω βλέπετε στο κάτω μέρος τον εκτοξευτή, με μία τορπίλη Torbuster από επάνω, ενώ στο επάνω μέρος βλέπετε και μία τορπίλη Scutter.

Πηγή: TopWar.ru

Αντίστοιχα με το βίντεο παρουσίασης που είχαμε παραθέσει στο άρθρο μας για το Scutter, βλέπετε το αντίστοιχο βίντεο της εταιρείας Rafael που δείχνει μέσω γραφικών το πως λειτουργεί αυτό το αμυντικό σύστημα.

Επίσης, όπως και με το Scutter, έτσι και το Torbuster προσφέρεται και σε εκπαιδευτική έκδοση που δεν εκρήγνυται, έχει σύστημα εντοπισμού, και είναι επαναφορτιζόμενο.

Πηγή: Rafael.co.il

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές ο σύγχρονος υποβρύχιος πόλεμος είναι ένα θέμα που σπανίως αναλύεται αλλά διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα επιθετικά και αμυντικά συστήματα. Δυστυχώς, δεν έχουμε εμπειρία, άμεση ή έμμεση, με το Torbuster και κατ’επέκταση δε μπορούμε να σχολιάσουμε την αποτελεσματικότητα του. Εάν γνωρίζετε και θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας γράψτε μας στα σχόλια του άρθρου.

#Τορπίλη #αντίμετρων #Rafael #Torbuster #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0
7 shares

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share