Πατέντα Μάχης: Περιβραχιόνια αναγνώρισης φίλιων-εχθρικών δυνάμεων – Commandos.gr

1 min


0

Αυτή είναι μία πατέντα που τη βλέπουμε όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια από τρομοκρατικές, παραστρατιωτικές, και αντάρτικες ομάδες σε πολέμους όπως αυτοί που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη σε Ουκρανία, Συρία, Ιράκ, Υεμένη, Αφγανιστάν, Νιγηρία, Λιβύη, κτλ. Είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τα μέσα ενός τακτικού στρατιωτικού τμήματος όπως σήματα αναγνώρισης φίλιων εχθρικών δυνάμεων, γνώση και διαδικασίες στη χρήση ασυρμάτων, πομπούς IFF, συγκεκριμένες στολές, κτλ.

Πηγή: WashingtonPost.com

Για αυτό το λόγο, καταφεύγουν σε μία εντυπωσιακά απλή πατέντα που είναι να φέρουν ένα κομμάτι ύφασμα συγκεκριμένου χρώματος ως περιβραχιόνιο. Με αυτό το τρόπο χωρίζουν όχι μόνο τις «μονάδες» τους, αλλά μερικές φορές και τις ξεχωριστές ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε κάποια μάχη.

Πηγή: NewsWeek.com

Σίγουρα δεν είναι ούτε κάτι το αξιόπιστο, ούτε πρακτικό όταν δεν υπάρχει άμεση οπτική επαφή. Ωστόσο, είναι μία ενδιαφέρουσα πατέντα που τη θεωρούμε άξια αναφοράς διότι δείχνει έμπρακτα πως ακόμα και πολύ απλές, και χαμηλής τεχνολογίας λύσεις μερικές φορές λειτουργούν.

#Πατέντα #Μάχης #Περιβραχιόνια #αναγνώρισης #φίλιωνεχθρικών #δυνάμεων

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share