Πατέντα Μάχης: Γάντια και αίσθηση αφής – Commandos.gr

1 min


0

Τη σπουδαιότητα της χρήσης προστατευτικών γαντιών σε τακτικό περιβάλλον θεωρούμε ότι δε χρειάζεται να την αναλύσουμε. Από μία μικρή εκδορά που μπορεί να σου αποσπάσει τη προσοχή από την αποστολή σου, έως προστασία από σκληρές επιφάνειες, καψίματα, και πολλά ακόμη. Ωστόσο, ακόμα και τα καλύτερα γάντια της αγοράς μειώνουν δραματικά την αίσθηση αφής. Εδώ θα δούμε μερικές πατέντες που χρησιμοποιούν έμπειροι πολεμιστές για να ξεπεράσουν αυτή τη δυσκολία.

Πηγή: Pinterest.com

Ασφαλώς, εάν θέλετε να κάνετε χρήση γαντιών σε περιβάλλον τακτικής χρήσης πρέπει να εξασκείστε συνεχώς στη χρήση της. Από πιο απλές ενέργειες όπως να βγάλεις-βάλεις κάτι στις τσέπες σου ή να γεμίσεις ένα γεμιστήρα, μέχρι πιο λεπτεπίλεπτες όπως γράψιμο σημειώσεων, δέσιμο κορδονιών, κτλ. Πράγματι, κάποιοι πολλοί αφοσιωμένοι στο επάγγελμα τους είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα εξίσου αποτελεσματικά με γάντια χάρη στις χιλιάδες ώρες εξάσκησης που έχουν με αυτά. Τι γίνεται όμως με όσους είτε δεν είναι σε αυτό το επίπεδο, είτε δε θέλουν να αφιερώσουν τόσο χρόνο σε αυτή τη δεξιότητα;

Πηγή: RoninTactics.com

Παραπάνω βλέπετε τον κύριο Του Λαμ, εν αποστρατεία στέλεχος της αμερικανικής Delta Force, που χρησιμοποιεί ίσως την απλούστερη και παλαιότερη πατέντα. Η πατέντα αυτή είναι να φέρουμε γάντι μόνο στο βοηθητικό μας χέρι. Έτσι έχουμε 50% προστασία και πλήρη αίσθηση αφής για ότι και εάν χρειαστούμε. Σίγουρα καλό, αλλά 50% είναι τρομακτικά μειωμένη προστασία για κάτι τόσο σημαντικό όσο τα χέρια μας.

Πηγή: NationalReview.com

Μία βελτίωση του προηγούμενου, είναι αυτό που βλέπετε παραπάνω. Εδώ ο χειριστής έχει κόψει το δείκτη και αντίχειρα στο βασικό του χέρι. Με αυτό το τρόπο έχει πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας αλλά διατηρεί άψογη αίσθηση αφής (για όσους δε το γνωρίζουν αυτά τα δύο δάχτυλα προσφέρουν τη μέγιστη αφή από το χέρι μας). Το μειονέκτημα αυτής της πατέντας είναι ότι εάν χρειαστεί να αλλάξει χέρια για οποιοδήποτε λόγο (τραυματισμοί, γωνία κάλυψης, βασικό χέρι απασχολημένο με άλλο εξοπλισμό, κτλ.), τότε και πάλι δε θα έχει καλή αίσθηση αφής καθώς δεν έχει το ίδιο κόψιμο και στο βοηθητικό του χέρι. Έτσι, μία άλλη επιλογή είναι η ακόλουθη.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αυτή η επιλογή είναι το κόψιμο των δαχτύλων σε δείκτη και αντίχειρα και στα δύο γάντια. Έτσι έχουμε σχετικά υψηλό επίπεδο προστασίας, αλλά και δυνατότητα χρήσης και των δύο χεριών για όλες τις δουλειές. Ασφαλώς, ιδανικά πρέπει να είστε επαρκώς εξασκημένοι και εκπαιδευμένοι ώστε να μη χρειάζεστε τέτοιες πατέντες. Αλλά εάν δεν είστε, καλύτερα αυτό παρά να μη φοράτε καν γάντια. Εάν γνωρίζετε και άλλες πατέντες για αυτό το θέμα τις περιμένουμε στα σχόλια του άρθρου μας.

#Πατέντα #Μάχης #Γάντια #και #αίσθηση #αφής

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share