Πατέντα Μάχης: Ρυθμός βολών πολυβόλου «νάγκα-νάγκα» – Commandos.gr

1 min


0

Η πατέντα αυτή μας έρχεται από το IDF (Israel Defense Forces, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) και αφορά την ελεγχόμενη ροή βολών πολυβόλου με μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Τις λέξεις «νάγκα-νάγκα». Είναι κάτι πολύ απλό αλλά δε το βρήκαμε πουθενά στο ελληνόφωνο διαδίκτυο και έτσι αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε στη σελίδα μας.

Πηγή: Wikiwand.com

Παραπάνω βλέπετε το πολυβόλο ισραηλινής κατασκευής IWI Negev, που πήρε το όνομα του από την έρημο Νέγκεβ του Ισραήλ. Είναι ένα όπλο διαμετρήματος 5.56×45mm NATO που χρησιμοποιείται από το IDF σχεδόν σε κάθε μονάδα ως πολυβόλο γενικής χρήσεως. Όσοι έχουν εκπαιδευτεί σε όπλα βολών κατά ριπάς, και δη πολυβόλων ομάδος όπως το Negev, γνωρίζουν ότι για μέγιστη ευστοχία και αποτελεσματικότητα εκτελούμε σύντομες ριπές. Αλλά πως εξηγείς το «σύντομες ριπές» σε ένα νεοσύλλεκτο που δεν έχει ξαναπιάσει πολυβόλο στα χέρια του; Εδώ έρχεται να δώσει απάντηση αυτή η πατέντα.

Πηγή: DogsOfWarVu.com

Η λύση είναι οι λέξεις «νάγκα-νάγκα». Σκεφτείτε ότι λέτε από μέσα σας κάτι σαν «νάγκα-νάγκα», παύση βολών, «νάγκα-νάγκα», παύση βολών, και ούτω καθεξής. Παρακάτω βλέπετε τη δεσποινίς Λοβί Μαλεσπίν, πρώην εκπαιδεύτρια πολυβολητών του IDF. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό της Λοχία και πλέον εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως εκπαιδεύτρια φορητών όπλων, αθλήτρια αγωνιστικής σκοποβολής, και μοντέλο για εταιρίες όπλων του Ισραήλ. Εκείνη περιέγραψε πρόσφατα τη πατέντα που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: AR15.com

Παρακάτω είναι το βίντεο με τη δεσποινίς Λοβί Μαλεσπίν από ένα σκοπευτήριο του Ισραήλ που δείχνει και εξηγεί το πως λειτουργεί αυτός ο ρυθμός βολών στη πράξη.

#Πατέντα #Μάχης #Ρυθμός #βολών #πολυβόλου #νάγκανάγκα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share