Πατέντα Μάχης: Οπτική εκτίμηση απόστασης – Commandos.gr

1 min


0

Ο υπολογισμός απόστασης είναι κάτι αρκετά πολύπλοκο και άμεσα σχετιζόμενο με την ευστοχία μας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία πατέντα εμπειρικής εκτίμησης αποστάσεως προερχόμενη από στελέχη ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Είναι μία μέθοδος που την είχαμε διδαχθεί πριν αρκετά χρόνια και τη θεωρούμε αρκετά αξιόπιστη και εύκολη.

Πηγή: AllOutdoor.com

Το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι σκοπευτές είναι ότι στη πραγματικότητα οι άνθρωποι δε στέκονται ακίνητοι όπως οι στόχοι. Κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις και έτσι αλλαγή υπολογισμών που απαιτούν παραπάνω από 1-2 δευτερόλεπτα δεν είναι πρακτικά εφικτοί για τον σκοπευτή. Σε αυτό δίνει λύση η πατέντα που βλέπουμε εδώ.

Πηγή: TheFirearmBlog.com

Η πατέντα έχει να κάνει με το τι χαρακτηριστικά βλέπουμε ή δε βλέπουμε με το ανθρώπινο μάτι (δηλαδή δίχως σκοπευτικά βοηθήματα) από τα 100 έως τα 600 μέτρα. Ο λόγος που η πατέντα αυτή δε πηγαίνει πέραν των 600 μέτρων είναι καθότι σε μεγαλύτερες αποστάσεις το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να ξεχωρίσει επαρκώς μία ανθρώπινη σιλουέτα.

Πηγή: Flickr.com/photos/131728108@N02/

Η πατέντα βασίζεται στο τι μπορούμε να δούμε στην εκάστοτε απόσταση. Βάσει αυτής της αρχής, δημιουργούμε τον ακόλουθο επεξηγηματικό πίνακα που περιγράφει τη πατέντα για οπτική ταχεία εκτίμηση αποστάσεως.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Με απλά λόγια, έως 100 μέτρα βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Στα 200 μέτρα δε φαίνονται πλέον χαρακτηριστικά όπως μύτη, στόμα, κτλ. Στα 300 μέτρα τα χέρια (από το καρπό και κάτω) εξαφανίζονται. Στα 400 μέτρα το κεφάλι πλέον δεν είναι ορατό. Στα 500 μέτρα το φως που περνάει μέσα από τα πόδια δεν είναι πλέον ξεκάθαρο και δε φαίνεται εάν υπάρχουν πόδια και πως κινούνται, και τέλος, στα 600 μέτρα όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν με ένα τρίγωνο.

Πηγή: TheNewRifleman.com

Δοκιμάστε αυτή τη πατέντα και μόνοι σας και πείτε μας τις απόψεις σας. Προσωπικά τη θεωρούμε μία από τις καλύτερες πατέντες μάχης για ταχεία εκτίμηση αποστάσεως. Μία ικανότητα απαραίτητη σε κάθε επαγγελματία που καλείται να εμπλακεί σε αποστάσεις ανοικτού πεδίου μάχης.

#Πατέντα #Μάχης #Οπτική #εκτίμηση #απόστασης

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share