Σκοπευτικό βοήθημα MantisX | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Το MantisX είναι ένα πρωτοποριακό και έξυπνο βοήθημα για να βελτιώσουμε επιστημονικά τις σκοπευτικές μας ικανότητες. Η εμπειρία μας μαζί του είναι λίγο μεγαλύτερη από ένα έτος και σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τόσο το σύστημα αυτό, όσο και τη προσωπική μας άποψη έπειτα από χρήση του.

Πηγή: RecoilWeb.com

Το 2015 μία ομάδα ανθρώπων από το Ιλινόι των ΗΠΑ έβγαλε στην αγορά το σύστημα MantisX. Το σύστημα αυτό αποτελείται από δύο τμήματα. Πρώτον το εξάρτημα μετρήσεων που προσαρμόζεται επάνω στο όπλο μας, και δεύτερον το λογισμικό που λαμβάνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η συσκευή κατασκευάζεται εξ’ολοκλήρου στις ΗΠΑ και σήμερα κοστίζει περίπου $150, έχει ένα έτος εγγύηση, και έρχεται μαζί με μία ωραία θήκη μεταφοράς που μπορείτε να τη δείτε στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πέρα από τη θήκη, τη συσκευή, και το λογισμικό, μαζί παίρνετε και ένα καλώδιο φόρτισης, ένα αυτοκόλλητο και μία βίδα που κάνει τη συσκευή ικανή να τοποθετείται σε σχεδόν κάθε σύγχρονο όπλο που διαθέτει ράγες.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αρχικά τοποθετούμε επάνω στο όπλο μας το εξάρτημα μετρήσεων που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε είδους ράγα παρελκομένων στα σύγχρονα όπλα. Εάν έχετε κάποιο όπλο δίχως ράγες, τότε η εταιρία πουλάει και ανεξάρτητα συστήματα προσάρτησης. Αλλά αυτό αποτελεί την εξαίρεση.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στη συνέχεια εγκαθιστούμε και την εφαρμογή στο κινητό μας. Δε χρειάζεται να δημιουργήσετε κάποιο λογαριασμό εάν δε το θέλετε, αλλά αν δημιουργήσετε κάποιο λογαριασμό τότε έχετε περισσότερες επιλογές, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Τέλος, πατάμε το κουμπί ενεργοποίησης στη βάση του MantisX και θα συνδεθεί αυτόματα σε δευτερόλεπτα με την εφαρμογή μέσω πρωτοκόλλου επικοινωνίας Bluetooth.

Πηγή: LoadoutRoom.com

Για καλιμπράρισμα, αφήνουμε το όπλο με το MantisX σε σταθερή επιφάνεια (π.χ. σε ένα τραπέζι) για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και η εφαρμογή θα μας ενημερώσει ότι είναι έτοιμο για χρήση. Έπειτα υπάρχουν διάφορες προαιρετικές ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε στην εφαρμογή. Μία που θεωρούμε σημαντική είναι να επιλέξουμε σε τι όπλο έχουμε τοποθετήσει το MantiX. Ανάμεσα στις επιλογές είναι και όπλα εξάσκησης, άδεια όπλα, και αεροβόλα. Βλέπετε τη σχετική οθόνη ρυθμίσεων παρακάτω.

Πηγή: MantisX.com

Κάθε φορά που κάνουμε μία βολή το MantisX καταγράφει με εντυπωσιακή ακρίβεια τι συμβαίνει στο όπλο σε όλη τη διάρκεια κάθε βολής ξεκινώντας 0.3 δευτερόλεπτα πριν τη βολή, και το ίδιο και μετά τη βολή. Έτσι μας καταγράφει εάν είχαμε σταθερή λαβή, σταθερή μετακίνηση της σκανδάλης, μετακίνηση του όπλου κατά τη βολή, και διάφορες παρόμοιες μετρήσεις. Για παράδειγμα, βλέπετε στη συνέχεια τρεις οθόνες. Η πρώτη από τα αριστερά δείχνει την ακρίβεια των βολών και ανάλογα και με το αποτέλεσμα μας λέει και τι οδηγεί συνήθως σε αυτό το λάθος. Στη μέση βλέπετε την ανάλυση των βολών, πάλι με συμβουλές για το που υπάρχει λάθος. Και στα δεξιά, βλέπετε μία οθόνη που δείχνει όλη τη μετακίνηση του όπλου κατά τη βολή.

Πηγή: MantisX.com

Πέρα από τις αναλύσεις, το MantisX διαθέτει και προγράμματα εκπαίδευσης και ανταγωνισμό με άλλους κατόχους του εάν το επιθυμούμε. Εάν όχι, μπορούμε να κάνουμε απλά τις μετρήσεις μας χωρίς να κάνουμε χρήση αυτών των λειτουργιών.

Πηγή: MantisX.com

Τέλος, μία ακόμα σημαντική λειτουργία είναι το ιστορικό. Όπου βλέπουμε και πόσο συχνά κάνουμε εξάσκηση, αλλά και το κατά πόσο βελτιωνόμαστε ή όχι. Ένα πολύ καλό στοιχείο βασισμένο σε μετρήσεις και όχι στη δική μας άποψη για το πόσο καλά τα πήγαμε.

Πηγή: MantisX.com

Κλείνοντας, θεωρούμε το MantisX ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό μέσο τόσο για τη προσωπική μας βελτίωση, όσο και για την εκπαίδευση νέων σκοπευτών. Είναι αλλιώς να λες σε κάποιον «δε κρατάς αρκετά σφιχτά το πιστόλι», και διαφορετικό να του δείχνεις ότι ολόκληρο το όπλο κουνιέται σε κάθε κατεύθυνση με κάθε βολή μέσω του MantisX. Και στο προσωπικό επίπεδο, είναι εξίσου χρήσιμο καθώς έχεις στοιχεία για τις αδυναμίες σου και κατά πόσο τις βελτιώνεις μέσω εξάσκησης. Πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση σε λογική τιμή κατά τη προσωπική μας άποψη.

#Σκοπευτικό #βοήθημα #MantisX #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share