Σουγιάς Ελληνικού Στρατού Sapa Hellas – Commandos.gr

1 min


0

Το σουγιά αυτό το λάβαμε ως δώρο πριν από λίγες εβδομάδες. Είναι ένας σουγιάς ελληνικής προέλευσης και κατασκευής. Συγκεκριμένα, κατασκευάζεται από την εταιρία Sapa Hellas, Φ. Πάσσαρης & Ν. Καράβης, που έχει έδρα στην Αθήνα. Η εταιρία αυτή εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζει στρατιωτικό εξοπλισμό, ανάμεσα τους και το παρακάτω σουγιά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως βλέπετε ο σουγιάς έχει ένα απλό σχέδιο με πλαστική λαβή που αναγράφει «Ε.Σ» και το έτος κατασκευής του. Το παραπάνω είναι κατασκευής του 1978. Δυστυχώς, δε γνωρίζουμε εάν συνεχίζει να κατασκευάζεται αλλά βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποιο καινούργιο μοντέλο διαθέσιμο στην αγορά. Το μήκος του όπως το βλέπετε παραπάνω είναι στα 10 εκατοστά ενώ με τη λεπίδα ανεπτυγμένη, όπως βλέπετε παρακάτω, φτάνει τα 17 εκατοστά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η λεπίδα δεν έχει κάποιο μηχανισμό ασφάλισης και θα ήταν άδικο να τη κρίνουμε από τη πλευρά της ποιότητας γιατί όπως βλέπετε και μόνοι σας είναι μία πολύ ταλαιπωρημένη λεπίδα. Ίσως να ήταν εξαιρετική όταν θα είχε βγει από το εργοστάσιο, αλλά σε αυτό το στάδιο δε μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε και το λογότυπο της εταιρίας Sapa Hellas που είναι χαραγμένο στη βάση της λεπίδας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πέρα από το μαχαίρι, σουγιάς έχει και ένα ακόμα εργαλείο. Ένα ανοικτήρι για μπουκάλια και κονσέρβες. Ούτε αυτό έχει κάποιο μηχανισμό κλειδώματος και ανοίγει στην ίδια κατεύθυνση με τη λεπίδα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Σχετικά με την ιστορία του και τη χρήση του από τον Ελληνικό Στρατό, δε βρήκαμε κάτι σχετικό. Εάν γνωρίζετε την ιστορία του και θέλετε να τη μοιραστείτε γράψτε μας στα σχόλια του άρθρου παρακάτω.

#Σουγιάς #Ελληνικού #Στρατού #Sapa #Hellas

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share