Διατροφή: Συμπλήρωμα 5% 5150 | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Τα συμπληρώματα pre-workout (πριν τη γυμναστική) έχουν στόχο να αυξήσουν τη διάθεση και ενέργεια για εντονότερη γυμναστική. Παρότι προσωπικά δε τα χρησιμοποιούμε συχνά, το συγκεκριμένο είναι ότι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει ποτέ σε αυτή τη κατηγορία. Ακόμα και ως απλό συμπλήρωμα για να «ξυπνήσει» κανείς είναι ιδανικό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε σε βάθος γιατί.

Πηγή: Suppz.com

Προτού ξεκινήσουμε να αναφέρουμε ότι δε ξέρουμε για πόσο καιρό θα είναι ακόμα διαθέσιμο το συγκεκριμένο προϊόν καθώς ο Ριτς Πιάνα στον οποίο άνηκε η εταιρία 5% Nutrition έχασε τη ζωή του τον Αύγουστο του 2017. Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, πάμε στο προϊόν. Η τιμή του είναι στα $30 και προσφέρει 30 δόσεις (12.5 γραμμάρια ανά δόση). Το όνομα του, 5150, είναι ο κωδικός του Πολιτειακού Νόμου της Καλιφόρνια για ανθρώπους που λόγω ψυχικών ασθενειών γίνονται επικίνδυνοι για τη κοινωνία. Ωστόσο συχνά χρησιμοποιείται στη καθημερινότητα στις ΗΠΑ για να περιγράψει απλά όποιον συμπεριφέρεται παράλογα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Οι διαθέσιμες γεύσεις είναι πράσινο μύλο, φρούτο του πάθους, ρόδι, και άγριο μούρο. Εμείς όσες φορές το έχουμε αγοράσει επιλέξαμε τη γεύση ρόδι που δε θα λέγαμε ότι θυμίζει και πολύ ρόδι, είναι σίγουρα αρκετά πιο γλυκό. Βλέπετε παρακάτω το πως είναι η σκόνη στην υφή και το χρώμα της.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αναφορικά με τα συστατικά που περιέχει, είναι από τα πιο «δυνατά» pre-workout που έχουμε συναντήσει. Μάλιστα, αρκετές φορές δε χρησιμοποιούμε καν μία γεμάτη δόση αλλά βάζουμε λίγο παραπάνω από μισή και πάλι μας «ξυπνάει» αρκετά ώστε να έχουμε μία πολύ καλή προπόνηση. Ωστόσο, για λόγους πληρότητας παραθέτουμε το πίνακα διατροφικής αξίας του εδώ.

Ποσότητα ανά δόση
Βιταμίνη Β330 mg
Βιταμίνη Β121000 mcg
L-κιτρουλλίνη4000 mg
Βήτα αλανίνη (CamoSyn)2500 mg
L-Ταυρίνη2000 mg
L-ακετυλ L-τυροσίνη750 mg
Διτρυγική χολίνη500 mg
Υδροχλωρική υψηναμίνη50 mg
Υδροχλωρική ορνδενίνη50 mg
Υδροχλωρική αλοσταχίνη50 mg
Υδροχλωρική συννεφρίνη30 mg
Μείγμα καφεΐνης550 mg

Πηγή: Connork.org

Αναφορικά με το μείγμα καφεΐνης, αυτά που περιλαμβάνει είναι τα εξής. Άνυδρη καφεΐνη, μηλεϊκή δι-καφεΐνη, θεοβρωμίνη, καφεΐνη από φύλλα πράσινου τσαγιού, εκχύλισμα γκουαράνης 22% από σπόρους, άλφα-ιωβινμίνη, εκχύλισμα πράσινου κόκκου καφέ, εκχύλισμα Gotu Kola. Πέρα από τις λεπτομέρειες, όπως αντιλαμβάνεστε, περιέχει αρκετά μεγάλη δόση καφεΐνης.

Πηγή: MuscleSmart.ru

Κάτι αρνητικό είναι ότι έχει και αρκετές χρωστικές ουσίες που πέρα από αυτό το άσχημα έντονο χρώμα, στο τέλος θα βλέπετε και υπολείμματα του χρώματος στο ποτήρι σας. Κάτι που προσωπικά δε μας άρεσε καθόλου. Βλέπετε πως είναι μία δόση σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως είπαμε και κατά την εισαγωγή, προσωπικά σπάνια κάνουμε χρήση συμπληρωμάτων pre-workout. Μόνο σε περιπτώσεις που κυριολεκτικά δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια για την ολοκλήρωση μίας σωστής προπόνησης. Ωστόσο, από όσα έχουμε δοκιμάσει το 5150 είναι μέχρι σήμερα το πιο «δυνατό». Όχι απλά σε ξυπνάει, ξεχνάς κάθε κούραση για μερικές ώρες. Προσοχή ωστόσο γιατί έχει σχετικά μεγάλη περιεκτικότητα σε πολλές ουσίες. Σκεφτείτε, χωρίς να αναλογιστούμε καν όλα τα υπόλοιπα που περιέχει, ένας φυσιολογικός καφές περιέχει από 70 έως 140 mg καφεΐνης και εδώ μιλάμε για 550 mg ανά δόση.

#Διατροφή #Συμπλήρωμα #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share