Μαχαίρι Gerber E.A.B. Lite | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Αυτό το μαχαίρι της αμερικανικής εταιρίας Gerber είναι ένα από τα αγαπημένα μας μικρά μαχαίρια. Το όνομα του, E.A.B., είναι από τα αρχικά των λέξεων «Exchange-A-Blade» (Άλλαξε Μία Λεπίδα) καθώς το μαχαίρι είναι σχεδιασμένο να δέχεται λεπίδες από κοπίδια. Σήμερα, το κόστος του είναι $14 σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρία.

Πηγή: Gerber.com

Πρακτικά, το μαχαίρι αυτό είναι μία πλατφόρμα από ανοξείδωτο ατσάλι στην οποία μπορεί να προσαρμόζει ο καθένας λεπίδες από κοπίδια και να το έχει πάντα μαζί του. Το βάρος του, μαζί με τη λεπίδα, είναι μόλις 65 γραμμάρια και όταν είναι κλειστό έχει συνολικό μήκος μόνο 7.2 εκατοστά. Παρακάτω βλέπετε τη συσκευασία στην οποία έρχεται.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως διαβάζετε από τη συσκευασία, έχει εφ’όρου ζωής εγγύηση, και κατηγοριοποιείται ως κλιπ-βάση για τοποθέτηση λεπίδων, όχι ως μαχαίρι. Μέσα στη συσκευασία υπάρχει μόνο το E.A.B. Lite με μία πολύ κοφτερή λεπίδα ήδη τοποθετημένη, καθώς και το φυλλάδιο που περιγράφει την εγγύηση.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παραπάνω θα παρατηρήσατε ότι το E.A.B. Lite έχει ένα μικρό υποφυλακτήρα που προστατεύει το χέρι του χειριστή του ώστε να μη κοπεί. Επίσης, ο ίδιος υποφυλακτήρας λειτουργεί και ως εμπόδιο ώστε να μη μπορεί να γλιστρήσει το χέρι μας και να κοπεί από τη λεπίδα. Παραμένοντας στην ασφάλεια, το μαχαίρι αυτό έχει το τυπικό μηχανισμό ασφαλείας με εσωτερικό έλασμα που κλειδώνει το ανώτερο και κατώτερο μέλος του. Βλέπετε στη συνέχεια αριστερά πως είναι ο μηχανισμός όταν είναι ασφαλισμένος, και δεξιά όταν το απασφαλίσουμε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κατά το άνοιγμα του, το μαχαίρι θέλει αρχικά λίγο πίεση αλλά μετά είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να μπορεί να ανοίξει και με μία απότομη κίνηση του καρπού. Όταν είναι κλειστό, λειτουργεί επίσης ως συνδετήρας συγκράτησης χρημάτων καθώς είναι πολύ μικρό, όμορφο, και αρκετά διακριτικό ώστε να μη θυμίζει ότι κρύβει μία κοφτερή λεπίδα. Βλέπετε το κλιπ του στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε το συγκεκριμένο μαχαίρι μία πάρα πολύ οικονομική αλλά και διακριτική επιλογή για μαχαίρι EDC (Every Day Carry, Καθημερινής Μεταφοράς) σε αστικό περιβάλλον. Άλλωστε, σε αστικό περιβάλλον οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα μαχαίρια μας για άνοιγμα από δέματα, κουτιά, συσκευασίες, κτλ. Οπότε, τι καλύτερο από κάτι τόσο απλό που δε χρειάζεται καμία συντήρηση. Απλά αλλάζουμε τη λεπίδα και είναι και πάλι σαν καινούργιο.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=9XiYfUrlwTU

Είναι μία πολύ καλή πρόταση και μία αρκετά πρωτότυπη ιδέα. Θεωρούμε πως για τη τιμή του είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μαχαίρι που μπορεί να δώσει λύση σε αρκετά άτομα που δε θέλουν να μεταφέρουν ένα πιο κλασικό μαχαίρι μαζί τους πάντα και παντού.

#Μαχαίρι #Gerber #EAB #Lite #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share