Πέτρα ακονίσματος Wüsthof 4450 | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Ένας αναγνώστης βάσει του άρθρου «Εισαγωγή στο ακόνισμα μαχαιριών» μας ρώτησε την άποψη μας για πέτρες ακονίσματος. Οπότε εκεί απευθύνεται αυτό το άρθρο μας, μία πέτρα ακονίσματος που την έχουμε δοκιμάσει για χρόνια και μας έχει αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι το μοντέλο 4450 της γνωστής γερμανικής εταιρίας Wüsthof. Μία πέτρα ακονίσματος βραβευμένη από τον σύνδεσμο σεφ της Γερμανίας.

Πηγή: HiConsumption.com

Για όσους δε το γνωρίζουν, η γερμανική εταιρία Wüsthof είναι από τις πιο γνωστές στο κόσμο στη κατασκευή επαγγελματικών μαχαιριών κουζίνας. Οπότε, μιλάμε για μία εταιρία που ξέρει καλύτερα απ’όλους τη σπουδαιότητα ενός καλά ακονισμένου μαχαιριού, ειδικά αν αναλογιστούμε το κοινό της αλλά και τη ποιότητα των μαχαιριών της. Έτσι κάπως επιλέξαμε πριν χρόνια να δοκιμάσουμε αυτή τη πέτρα και ποτέ δε μας απογοήτευσε.

Πηγή: KitchenKnives.co.uk

Να τονίσουμε ότι πρακτικά μπορεί κανείς να ακονίσει ένα μαχαίρι σε οποιαδήποτε επιφάνεια του επιτρέπει να αφαιρεί μέταλλο ελεγχόμενα από τη κόψη της λεπίδας. Ωστόσο, μία τέτοια πέτρα εξασφαλίζει ότι θα είναι παντού στο ίδιο επίπεδο, με ίδιους πόρους, σκληρότητα, κτλ. Άρα κάνει το ακόνισμα πολύ πιο εύκολο και γρήγορο. Το μοντέλο 4450 είναι μία διπλή πέτρα υγρού ακονίσματος με μήκος 6″ (15 εκατοστά). Έχει δύο επιφάνειες ανάλογα με το μαχαίρι που ακονίζουμε. Η μία πλευρά είναι η J400 που είναι πιο τραχιά και είναι για «χοντρές δουλειές». Δηλαδή αν έχει σπάσει ένα κομμάτι της λεπίδας και θέλουμε να τη φέρουμε όλη στο ίδιο ύψος, αν ένα μαχαίρι έχει στραβώσει στη λεπίδα, αν θέλουμε να του αλλάξουμε τη γωνία ακονίσματος, κτλ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η δεύτερη πλευρά της πέτρας είναι J2000 που είναι πιο λεία και ιδανική για συντήρηση της λεπίδας ώστε να γίνει και πάλι κοφτερή σαν ξυράφι. Βλέπετε και αυτή τη πλευρά καλύτερα στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η πέτρα ακονίσματος Wüsthof 4450 λειτουργεί είτε με νερό είτε με λάδι ακονίσματος. Ωστόσο, η κατασκευάστρια εταιρία προτείνει τη χρήση της με νερό. Αρχικά βουτάμε τη πέτρα μέσα σε νερό και την αφήνουμε για 10-15 λεπτά εκεί. Λόγω των πόρων που έχει θα δείτε ότι θα αρχίσει αμέσως να βγάζει μπουρμπουλήθρες όπως κάνουν τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Όταν αυτό σταματήσει, τότε είμαστε έτοιμοι για ακόνισμα. Βγάζουμε τη πέτρα από το νερό και κάνουμε τη διαδικασία ακονίσματος βρέχοντας τη περιστασιακά για να καθαρίζει από τα υπολείμματα μετάλλου.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCkXyKVIU2AZkOdozISRuhfQ

Σήμερα η συγκεκριμένη πέτρα κοστίζει περίπου $40 αλλά αξίζει σίγουρα τα λεφτά της. Εάν ακονίζετε μόνοι σας τα μαχαίρια σας με πέτρες ακονίσματος και όχι με κάποιο μηχανισμό, τότε η 4450 της Wüsthof είναι μία καλή πρόταση που καλύπτει όλες τις συνηθισμένες ανάγκες ακονίσματος.

#Πέτρα #ακονίσματος #Wüsthof #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share