Απάτες: Μέθοδος Μαύρου Δολαρίου | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Η μέθοδος αυτή εμφανίστηκε τις αρχές του 2000 και μέχρι και σήμερα παραμένει μία συνηθισμένη απάτη που εγκληματίες χρησιμοποιούν για να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματα τους. Το όνομα της στο διεθνή χώρο είναι πιο συχνά «black dollar scam» (απάτη μαύρου δολαρίου) και «wash wash scam» (απάτη πλύνε-πλύνε), και σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε πως λειτουργεί.

Πηγή: PressHerald.com

Αρχικά η απάτη ξεκινάει με τον εγκληματία να έρχεται σε επαφή με το θύμα για μία πρόταση «ξεπλύματος» μετρητού χρήματος, κατά κανόνα δολαρίων. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, είτε με γράμματα ή άλλες μεθόδους επικοινωνίας. Όταν ο απατεώνας δει ότι έχει βρει ένα υποψήφιο θύμα του δείχνει ένα μεγάλο όγκο από μαύρα χαρτονομίσματα και του δίνει κάποια δικαιολογία για το λόγο για τον οποίο έχουν τέτοιο χρώμα.

Πηγή TheHindu.com

Έπειτα, του κάνει μία επίδειξη πως με ένα «μυστικό» χημικό μπορεί να ξεπλύνει το μαύρο χρώμα από τα χαρτονομίσματα και να αποκαλύψει τα κανονικά χαρτονομίσματα. Χρησιμοποιεί αυτό το κόλπο για να πείσει το θύμα να αγοράσει τα «μαύρα» μετρητά και το μυστικό χημικό και συνήθως πιέζει το θύμα με διάφορες τεχνικές όπως ότι πρέπει να φύγει σύντομα, ότι κάποιος άλλος θέλει να τα αγοράσει, κ.α.

Πηγή: Pulse.ng

Ασφαλώς, όταν το θύμα αγοράσει τα μαύρα χαρτονομίσματα και το χημικό και δοκιμάσει να κάνει το ίδιο παρατηρεί ότι τίποτα από όσα είδε και άκουσε δεν ισχύουν και έχει απλά ένα υγρό και μερικά μαύρα χαρτιά σε αντάλλαγμα από τα πραγματικά χρήματα που έδωσε στον εγκληματία.

Πηγή: GovPage.co.za

Για το ταχυδακτυλουργικό μέρος της απάτης, οι εγκληματίες συνήθως παίρνουν ένα πραγματικό χαρτονόμισμα και το θωρακίζουν με μία επίστρωση διάφανης κόλλας, και μετά το βουτάνε μέσα σε ιώδιο ιατρικής χρήσης. Το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με τα εκτυπωμένα μαύρα χαρτιά αλλά όταν στο συγκεκριμένο του ρίξουν νερό με ταμπλέτες βιταμίνης C, το ιώδιο εξαφανίζεται αποκαλύπτοντας το χαρτονόμισμα. Ναι, το φοβερό μυστικό χημικό είναι απλά νερό με ταμπλέτες βιταμίνης C.

Πηγή: ABC.net.au

Δυστυχώς, αυτή η απάτη έχει φτάσει και στην Ελλάδα και μάλιστα με Ευρώ πριν από μερικά χρόνια. Βέβαια από τη μία πλευρά και τα θύματα αυτής της απάτης είναι εξίσου ένοχα γιατί συμφώνησαν σε κάτι που ακόμα και εάν ίσχυε θα ήταν άκρως παράνομο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε το μυστικό για προστασία από κάθε απάτη… Εάν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι αληθινό.

Πηγή: RMN.ph

#Απάτες #Μέθοδος #Μαύρου #Δολαρίου #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share