Έτοιμο γεύμα Summit to Eat κοτόπουλο με τηγανητό ρύζι – Commandos.gr

1 min


0

Πριν από μερικούς μήνες ήμασταν στη Μεγάλη Βρετανία όπου εκεί βρήκαμε και αυτό το έτοιμο γεύμα, για την ακρίβεια σε ένα κατάστημα με είδη κατασκήνωσης. Το γεύμα αυτό είναι από την αγγλική εταιρία Summit to Eat η οποία φτιάχνει αποξηραμένα γεύματα δράσης, όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλεί. Εδώ θα δούμε το γεύμα κοτόπουλο με τηγανητό ρύζι (chicken with fried rice) που κόστιζε περίπου £6.

Πηγή: SummitToEat.com

Το γεύμα έρχεται σε μία συσκευασία βάρους 121 γραμμαρίων που μας θυμίζει πάρα πολύ έντονα το στρατιωτικό γεύμα που είχαμε παρουσιάσει στο άρθρο μας «Γεύμα Μάχης Ν. Κορέας Τύπου 8». Στην μπροστινή όψη αναγράφει επίσης ότι η ατομική μερίδα αυτή προσφέρει συνολικά 2583 kJ που είναι χωρισμένες ως εξής.

  • 2.6 γραμμάρια αλάτι
  • 26 γραμμάρια πρωτεΐνη
  • 61 γραμμάρια υδατάνθρακες (9 από αυτά σάκχαρα)
  • 28.4 γραμμάρια λιπαρά (2.4 από αυτά κορεσμένα)
  • 6.8 γραμμάρια φυτικές ίνες

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στη πίσω όψη υπάρχουν στο επάνω μέρος οδηγίες με εικόνες ενώ από κάτω υπάρχουν σε τέσσερις γλώσσες οι οδηγίες πιο αναλυτικά, βήμα προς βήμα, πλήρες πίνακας διατροφικής αξίας, και διάφορες άλλες πληροφορίες. Όπως βλέπετε το γεύμα έχει χρόνο ζωής 6-7 χρόνια που είναι σίγουρα ένα επαρκές διάστημα εάν έχετε μεγάλο απόθεμα από αυτές τις έτοιμες τροφές.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η συσκευασία έχει δύο εγκοπές στο επάνω μέρος της από τις οποίες μπορούμε να τη σκίσουμε και θα δούμε ότι ακριβώς από κάτω έχει ένα απλό σύστημα για σφράγισμα της σακούλας. Προτού κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να αφαιρέσουμε το φακελάκι απορρόφησης οξυγόνου. Τα βλέπετε όλα αυτά καλύτερα στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Έπειτα ζεσταίνουμε νερό και προσθέτουμε μέχρι τη τρίτη γραμμή που έχει μέσα η συσκευασία η οποία εντός της συσκευασίας έχει την ένδειξη Α. Για να έχετε μία ιδέα, η ποσότητα νερού που χρειάζεται για να φτάσει σε αυτή τη γραμμή είναι περίπου 350ml. Έπειτα κάνουμε μία γρήγορη ανάδευση, σφραγίζουμε τη σακούλα, και περιμένουμε 8 λεπτά.

Πηγή: CoolOfTheWild.com

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία. Προφανώς, σε πραγματικές συνθήκες θα τρώγαμε το γεύμα μέσα από τη σακούλα αλλά για λόγους φωτογράφισης το μεταφέραμε σε ένα σκεύος γεύματος μάχης.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Περιέργως, η γεύση και η μυρωδιά του ήταν καλή. Σίγουρα λίγο αλάτι και πιπέρι θα βοηθούσαν καθώς δεν είχε κάποια έντονη γεύση, αλλά τόσο το ρύζι όσο και τα λαχανικά είχαν τις γεύσεις και υφές που θα περιμένατε. Το μόνο διαφορετικό ήταν το κοτόπουλο που ήταν στεγνό και δεν είχε έντονη γεύση κοτόπουλου παρότι προέρχεται από βρασμένο κοτόπουλο σύμφωνα με το πίνακα διατροφικής αξίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, ήταν ένα πάρα πολύ χορταστικό γεύμα.

Πηγή: Hip2Trek.co.uk

Συνολικά, είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή, γευστική, με καλή διατροφική αξία, μακρινή ημερομηνία λήξης, αντοχή σε όλα τα κλίματα, αεροστεγή συσκευασία, καλή τιμή, και γρήγορη προετοιμασία. Από την άλλη απαιτεί εξωτερικά υλικά (κουτάλι και βραστό νερό) για τη παρασκευή του γεύματος. Οπότε ανάλογα με το τι ψάχνετε ίσως να αξίζει να δοκιμάσετε και τα έτοιμα γεύματα της αγγλικής Summit to Eat. Προσωπικά μας άφησε μία γενική θετική άποψη τόσο ως γεύμα εξόρμησης στην εξοχή, όσο και ως γεύμα επιβίωσης (παρότι ούτε η εταιρία το διαφημίζει ως τέτοιο, ούτε είναι σχεδιασμένο ως γεύμα επιβίωσης).

#Έτοιμο #γεύμα #Summit #Eat #κοτόπουλο #με #τηγανητό #ρύζι

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share