Γεύμα Μάχης PLA Τύπου 13 – Commandos.gr

1 min


0

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα σχετικά σπάνιο γεύμα μάχης. Είναι το γεύμα του PLA (Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) της Κίνας. Ουσιαστικά ο PLA έχει πολλούς διαφορετικούς τύπους γευμάτων μάχης και ο κάθε τύπος έχει μία σειρά από διαφορετικές επιλογές γευμάτων. Εμείς εδώ θα δούμε τον τύπο 13 που είναι ημερήσιο γεύμα μάχης, και συγκεκριμένα το μενού νούμερο 1.

Πηγή: M.wxrw123.com

Ξεκινώντας από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, η συσκευασία είναι από πλαστικό με συνολικό βάρος 320 γραμμάρια. Οι διστάσεις της είναι 19 εκατοστά ύψος, 12 εκατοστά πλάτος, και 4.5 εκατοστά πάχος. Δηλαδή αρκετά μικρή αλλά και ελαφριά. Στη κορυφή του έχει το έμβλημα του PLA και από κάτω γράφει με μεγάλα γράμματα «13 单兵 自食食品» (Στρατιωτικό Ημερήσιο Γεύμα 13). Κάτω δεξιά γράφει «餐谱1» (Γεύμα 1) με το νούμερο ένα να είναι μέσα σε ένα κύκλο. Αριστερά από αυτό έχει υπογραμμισμένο «开袋即食» (Γεύμα Έτοιμο για Σίτιση). Και τέλος, στο κάτω μέρος γράφει «研制总后勤部军需装备研究所 生产海军军需特种食品试制部» (Τμήμα Ανάπτυξης Γενικής Τροφοδοσίας-Εξοπλισμού – Τμήμα ανάπτυξης ειδικών γευμάτων ναυτικού και στρατού), και κάτω δεξιά έχει τυπωμένη την ημερομηνία παραγωγής.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Από τη πίσω όψη τώρα, η συσκευασία έχει δύο πίνακες. Έναν αριστερά και έναν δεξιά. Στα αριστερά, ο επάνω πίνακας είναι μία σύντομη περιγραφή του γεύματος, ο από κάτω είναι η λίστα των περιεχομένων, και τέλος είναι οι οδηγίες που γράφουν «-拐一包,开袋即食。» (Γυρίστε τη σακούλα, ανοίξτε τη από την εγκοπή). Στα δεξιά, έχουμε επάνω τον πίνακα διατροφικής αξίας που μας λέει πόσες θερμίδες περιέχει το γεύμα (5235 kJ), πόση πρωτεΐνη (44.5 γραμμάρια), πόσα λιπαρά (49.8 γραμμάρια), και πόσους υδατάνθρακες (156.4 γραμμάρια). Στη συνέχεια γράφει ότι ισχύει για 36 μήνες από την αναγραφόμενη ημερομηνία παραγωγής, και τέλος, ότι οι οδηγίες είναι επάνω στη συσκευασία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όταν ανοίξουμε τη συσκευασία από την εγκοπή που έχει στην επάνω άκρη, θα βρούμε τέσσερις μικρότερες συσκευασίες όπως ακριβώς τις βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία. Όλες έχουν στη μπροστινή πλευρά τους μία σύντομη περιγραφή των περιεχομένων τους.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στο επάνω μέρος βλέπετε ότι υπάρχουν δύο συσκευασίες των 125 γραμμαρίων έκαστη που περιέχουν «压缩干粮» (συμπιεσμένο ξηρό γεύμα δημητριακών). Εάν ανοίξουμε αυτή τη συσκευασία θα δούμε ότι η κάθε μία έχει στο εσωτερικό της δύο μικρότερες συσκευασίες που με τη σειρά τους περιέχουν από δύο μπάρες ξηράς τροφής η κάθε μία. Η γεύση τους είναι παρόμοια με άλλες αντίστοιχες τροφές που έχουμε δει σε γεύματα μάχης. Έχει υφή μπισκότου που διαλύεται και γευστικά δεν έχει καμία έντονη γεύση ενώ ξεχωρίζουν ελαφρά οι γεύσεις από τα δημητριακά και το αλεύρι, αφήνοντας μία ανεπαίσθητη γλυκιά επίγευση. Όσον αφορά τη μυρωδιά, δεν έχει κανένα άρωμα. Βλέπετε καλύτερα πως είναι αυτές οι μπάρες παρακάτω μέσα στις συσκευασίες τους.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προχωρώντας, έχουμε μία λεπτή συσκευασία βάρους 20 γραμμαρίων. Εξωτερικά αναγράφει «鲜麓萝 卜干» (φρέσκα γογγύλια) και μέσα περιέχει γογγύλια τουρσί με πάρα πολύ έντονη μυρωδιά από τουρσί. Γευστικά είναι πράγματι σαν φρέσκα γογγύλια τουρσί αλλά σίγουρα η επιλογή αυτή για ένα γεύμα μάχης δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το τελευταίο περιεχόμενο του γεύματος είναι η συσκευασία που αναγράφει 40 γραμμάρια από «酱牛肉» (μοσχάρι με σάλτσα σόγιας). Εμφανισιακά είναι από τα χειρότερα κρέατα που έχουμε δει σε γεύματα μάχης, γευστικά ωστόσο είναι ένα συνηθισμένο κρέας κονσέρβας, με ήπια μυρωδιά και κανονική γεύση μοσχαρίσιου κρέατος. Η σάλτσα σόγιας το κάνει λίγο αλμυρό άλλα όχι κάτι τόσο έντονο ώστε να αλλοιωθεί η γεύση του κρέατος. Εάν δε μας πιστεύετε για την εμφάνιση του, δείτε και μόνοι σας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Βλέπετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα ολόκληρου του γεύματος και από την ακόλουθη φωτογραφία. Αξίζει να τονίσουμε ότι το μοσχαρίσιο κρέας φαίνεται αρκετά πιο όμορφο σε αυτή τη φωτογραφία.

Πηγή: eBay.com/usr/china-pla-supplies

Σαν σύνολο το γεύμα ήταν αρκετά ολοκληρωμένο και αν εξαιρέσουμε τη περίεργη επιλογή του τουρσί από γογγύλια, όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα που τα έχουμε δει και σε γεύματα μάχης δυτικών εθνών. Άρα, με δεδομένο ότι μπορεί να βρει κανείς αυτά τα κινέζικα γεύματα μάχης για κάτω από $9 και έχουν χρόνο ζωής γύρω στα τρία χρόνια, είναι μία επιλογή που δε μπορεί να την αγνοήσει κανείς. Έχουν μικρό όγκο και προσφέρουν αρκετές θερμίδες για τουλάχιστον μία ημέρα. Στο μέλλον ίσως να γράψουμε και για τους άλλους δύο τύπους γευμάτων της ίδιας σειράς, τους τύπους 2 και 3.

Πηγή: eBay.com/usr/china-pla-supplies

#Γεύμα #Μάχης #PLA #Τύπου

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share