Πιστόλι SAI Glock Tier One – Commandos.gr

1 min


0

Αρκετοί φίλοι από τη σελίδα μας στο Facebook μας ζήτησαν να περιγράψουμε τα εντυπωσιακά πιστόλια Glock που έχουν κατακλύσει με φωτογραφίες το διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιστόλια Glock με τη συλλογή μετατροπής Glock Tier One της εταιρίας SAI (Salient Arms International) και έτσι θα δούμε τι ακριβώς είναι αυτή η συλλογή και τι προσφέρει σε ένα εργοστασιακό ημιαυτόματο πιστόλι Glock.

Πηγή: RugerForum.net

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι προσωπικά θεωρούμε κακή πρακτική την επένδυση σε μία τόσο ακριβή μετατροπή, ειδικά σε ένα πιστόλι-εργαλείο όπως το αυστριακό Glock. Τα πιστόλια Glock είναι πάρα πολύ αξιόπιστα και τα μόνα ουσιαστικά αδύνατα σημεία τους είναι τα πλαστικά σκοπευτικά τους και ο πλαστικός οδηγός του επανατατικού ελατηρίου. Κάτι που μπορεί να διορθωθεί πολύ οικονομικά. Οποιαδήποτε άλλη επέμβαση σε ένα τέτοιο πιστόλι είναι υπερβολή κατά τη γνώμη μας. Ειδικά όταν το ίδιο το όπλο κοστίζει μόλις $600 και η μετατροπή αυτή της SAI κοστίζει πάνω από $2600! Εάν θέλετε να ξοδέψετε πάνω από $3000 σε ένα πιστόλι, υπάρχουν πολύ πιο καλοφτιαγμένα χειροποίητα όπλα, δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσετε αυτή τη κατεύθυνση. Αλλά αυτή είναι η προσωπική μας άποψη που μπορεί να μην την υιοθετούν πολλοί, σίγουρα δεν την υιοθετούν βάση των φωτογραφιών.

Πηγή: SalientArmsInternational.com
Πηγή: SalientArmsInternational.com

Η εταιρία Salient Arms International (SAI) κατασκευάζει μετατροπές στα πιο δημοφιλή όπλα χειρός. Σύμφωνα με την εταιρία, οι μετατροπές αυτές στοχεύουν στη βελτίωση. Οι μετατροπές του SAI Glock Tier One είναι σήμερα διαθέσιμες μόνο για τα πιστόλια 9 χιλιοστών της εταιρίας και σχεδόν όλα όσα έχουμε δει είναι για πιστόλια Glock 19. Η εταιρία δηλώνει ότι προσφέρει αυτή τη συλλογή μετατροπής τόσο για Glock τρίτης όσο και τέταρτης γενιάς αλλά όχι για παλαιότερα και όλα τα μέρη έχουν εφ’όρου ζωής εγγύηση.

Πηγή: RecoilWeb.com
Πηγή: RecoilWeb.com

Ο κορμός του όπλου μετατρέπεται με τη τεχνική καψίματος με το χέρι. Η τεχνική αυτή μπορεί να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά σχέδια κατά τις απαιτήσεις του πελάτη και επίσης κάνει την επιφάνεια πιο άγρια και άρα καλύτερη στη λαβή. Σύμφωνα με την εταιρία SAI όσοι έχουν πιστόλια τέταρτης γενιάς μπορούν να αποστείλουν και τις εφεδρικές ράχες λαβής και η εταιρία θα αναλάβει τη μετατροπή όλων τους ώστε να ταιριάζουν στο νέο σχέδιο.

Πηγή: SalientArmsInternational.com
Πηγή: SalientArmsInternational.com

Όπως βλέπετε και από την επόμενη φωτογραφία, πέρα από το μοτίβο που προστίθεται σε όλο το κορμό από το πιστόλι, ένα μεγάλο μέρος πλαστικού του υποφυλακτήρα της σκανδάλης αφαιρείται δημιουργώντας μία μικρή καμπύλη στη μέση και στη βάση του υποφυλακτήρα. Αυτό επιτρέπει πιο ψηλή λαβή στο πιστόλι και άρα ταχύτερη επαναφορά χάρη στο καλύτερο έλεγχο της ανάκρουσης έπειτα από κάθε βολή.

Πηγή: MajorPandemic.com
Πηγή: MajorPandemic.com

Όπως βλέπετε στο συγκεκριμένο έχει αντικατασταθεί και η σκανδάλη με μία ίσια. Οι ίσιες σκανδάλες επιτρέπουν στους χειριστές να επιλέγουν το σημείο επαφής και έτσι να έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη αντίσταση. Οι σκανδάλες με καμπύλη λειτουργούν ως οδηγοί για να φέρνουν το δάχτυλο περίπου στο κέντρο τους. Η εταιρία SAI αλλάζει όλο το μηχανισμό της σκανδάλης με μία που προσφέρει αντίσταση 2 κιλών και δίνει στον πελάτη την επιλογή ανάμεσα σε ίσια ή με καμπύλη σκανδάλη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συλλογή της σκανδάλης περιλαμβάνει και νέα ασφάλεια επικρουστήρα αλλά και νέο μηχανισμό επικρουστήρα όπως βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: RecoilWeb.com
Πηγή: RecoilWeb.com

Το αμέσως επόμενο εμφανές χαρακτηριστικό είναι ο νέος ολισθητήρας. Ο ολισθητήρας αυτός έχει χαραγές τόσο εμπρός όσο και πίσω για ευκολότερο χειρισμό, έχει ανοίγματα σε αρκετά σημεία για μείωση του βάρους του ώστε να έχει μικρότερη ανάκρουση και εσωτερικά οι ράγες του κορμού περνάνε από ειδικές μετατροπές ώστε να ταιριάζουν απόλυτα, χωρίς καθόλου «τζόγο», με τον ολισθητήρα αυτόν.

Πηγή: SalientArmsInternational.com
Πηγή: SalientArmsInternational.com

Επάνω στον ολισθητήρα τοποθετείται το σκοπευτικό σύστημα οπτικής ίνας της SAI που είναι μεταλλικό αλλά μη ρυθμιζόμενο. Το βλέπετε καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: AirsoftParts.ca
Πηγή: AirsoftParts.ca

Η τελευταία μετατροπή είναι η κάννη της SAI όπου ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη TiN και τη Black Nitride που είναι πτυχωτές, αγωνιστικού επιπέδου κάννες. Οι πτυχώσεις είναι ουσιαστικά το εξωτερικό ελικοειδές κόψιμο της κάννης που της προσφέρει καλύτερη ψύξη αλλά και μειωμένο βάρος. Επίσης, η κάννη προσφέρεται είτε με εξωτερικό σπείρωμα για προσάρτηση σιγαστήρα, είτε χωρίς εξωτερικό σπείρωμα στις διαστάσεις της εργοστασιακής κάννης. Οι παρακάτω δύο κάννες έχουν εξωτερικό σπείρωμα και γι’αυτό έρχονται με αυτό το κάλυμμα που προστατεύει το σπείρωμα όταν δεν είναι τοποθετημένος ο σιγαστήρας.

Πηγή: Imgrum.net
Πηγή: Imgrum.net

Και όλα τα παραπάνω δημιουργούν το Tier One πιστόλι Glock της εταιρίας SAI. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιστόλια Glock που συναντάμε σήμερα. Η άποψη μας είναι ότι η επένδυση άνω των $3000 για ένα Glock είναι υπερβολική αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει μόνος του πως να ξοδεύει τα χρήματα του σε ότι τον ευχαριστεί ή/και τον εξυπηρετεί.

Πηγή: Pinterest.com
Πηγή: Pinterest.com

#Πιστόλι #SAI #Glock #Tier

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share