Παράσημο National Defense Service | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Το παράσημο «National Defense Service» (Υπηρεσία Εθνικής Άμυνας) είναι το πιο παλιό παράσημο υπηρεσιών των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Θεσμοθετήθηκε με προεδρικό διάταγμα Προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στις 22 Απριλίου του 1953 και ισχύει μέχρι και σήμερα.

Είναι μία ηθική ανταμοιβή που δίδεται έπειτα από προεδρικό διάταγμα σε όσους βοήθησαν σε μία περίοδο εθνικής έκτακτης ανάγκης ή άλλες περιόδους που ορίζονται από τον Υπουργό Άμυνας. Τα κριτήρια για την απονομή του είναι ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει προσφέρει υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας στη συγκεκριμένη περίοδο με ελάχιστη διάρκεια 90 ημερών.

parasimo_national_defense_02

Μέχρι σήμερα, το παράσημο υπηρεσίας εθνικής άμυνας, πιο γνωστό στο χώρο των Αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων ως NDSM (National Defense Service Medal), απονέμεται για τις ακόλουθες περιόδους.

Εμφανισιακά, το NDSM έχει την αναπαράσταση από ένα φαλακρό αετό, το σύμβολο του εθνόσημου των ΗΠΑ που στέκεται πάνω σε ένα σπαθί και ένα φύλλο φοίνικα και στο επάνω μέρος του φέρει την επιγραφή «National Defense» (Εθνική Άμυνα). Το σπαθί συμβολίζει τη μαχητικότητα και το φύλλο φοίνικα τη νίκη, την ειρήνη και την κυριαρχία.

parasimo_national_defense_03

Στην πίσω πλευρά του, το μετάλλιο έχει τη σημαία των ΗΠΑ από το επίσημο εθνόσημο της χώρας και ακριβώς από κάτω της ένα στεφάνι. Δεξιά είναι βλέπουμε φύλλα βελανιδιάς, σύμβολο της αγνότητας, εμπιστοσύνης και αγάπης και αριστερά φύλλα δάφνης, σύμβολο δόξας, νίκης και αθανασίας.

parasimo_national_defense_04

Το NDSM μπορεί να φέρεται από τον κάτοχο του πάνω από την αριστερή τσέπη του χιτωνίου είτε ως μετάλλιο είτε ως διεμβολή. Τα χρώματα της διεμβολής (και φυσικά αντίστοιχα και στο διάσημο του μεταλλίου) είναι: μία μεγάλη κίτρινη γραμμή στο κέντρο, πλαισιωμένη από λεπτότερες γραμμές χρώματος κόκκινου, λευκού, μπλε, και πάλι λευκού και πιο πλατιές κόκκινες λωρίδες στο τέλος. Αυτό το βλέπετε και εδώ.

parasimo_national_defense_05

Σε περίπτωση πολλαπλών απονομών, δηλαδή συμμετοχή για τουλάχιστον 90 ημέρες σε υπηρεσίες εθνικής άμυνας για τις ημερομηνίες που έχει ορίσει το Υπουργείο Άμυνας, ο κάτοχος επιτρέπεται να φέρει το παράσημο μόνο μία φορά με αριθμό χάλκινων αστέρων αντίστοιχο με τον αριθμό των απονομών.

parasimo_national_defense_06Πρώτη απονομή
parasimo_national_defense_07Δεύτερη απονομή
parasimo_national_defense_08Τρίτη απονομή
parasimo_national_defense_09Τέταρτη απονομή

Απαγορεύεται να φέρεται το ίδιο παράσημο πάνω από μία φορά όπως επίσης μετάλλιο και διεμβολή στην ίδια στολή. Κλείνοντας, μπορείτε παρακάτω να δείτε τον Επιλοχία Ειδικών Δυνάμεων, κύριο Μάικλ Τάλι με ειδικότητα νοσοκόμου καταδρομέα που έχασε τη ζωή του στις 26 Ιουνίου 2007 όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε δέχθηκε επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο Αλ Αζιζίγια, Νοτιοανατολικά της Βαγδάτης στο Ιράκ.

parasimo_national_defense_10

Ανάμεσα στα άλλα βλέπουμε ότι είχε κερδίσει και το NDSM με δύο απονομές (μία για το πόλεμο του Κόλπου και μία για το πόλεμο κατά της τρομοκρατίας) όπως επίσης και κάποια άλλα για τα οποία έχουμε κάνει ξεχωριστά άρθρα στο παρελθόν, αυτά είναι:

– Expert Infantryman Badge (EIB)
– Parachutist Badge
– Military Free Fall Parachutist Badge

Μετά το θάνατο του, έγινε και η απονομή της ηθικής ανταμοιβής Purple Heart.

parasimo_national_defense_11

#Παράσημο #National #Defense #Service #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share