Διακριτικά Infantryman (ΗΠΑ) | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Η δομή των ανταμοιβών στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ χωρίζεται σε ομάδες ικανοτήτων (skill groups). Στη πρώτη ομάδα υπάρχουν συνολικά τρεις που μπορεί ο υποψήφιος να κερδίσει εφόσον ανήκει στις δυνάμεις Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ. Αυτές πέρα από την ηθική ανταμοιβή ανοίγουν στους κατόχους τους δρόμους για ειδικά σχολεία, προαγωγές, και συμμετοχή σε αποστολές όπου απαιτούνται αυτές οι ικανότητες.

Ήδη στο παρελθόν έχουμε περιγράψει κάποιες από αυτές τις ανταμοιβές, συγκεκριμένα τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστή (σχετικό άρθρο εδώ) και το σχολείο ανιχνευτών (εδώ). Εδώ θα δούμε τις τρεις ανταμοιβές ειδικού στο Πεζικό.
 
Expert Infantryman Badge (EIB)
Η απονομή του γίνεται από τον Οκτώβριο του 1943 εφόσον ο υποψήφιος πληρεί τις προϋποθέσεις αλλά καταφέρει και να ολοκληρώσει τη πολυημέρη δοκιμασία αξιολόγησης. Τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή είναι:

 • Να ανήκει στο Πεζικό ή στις Ειδικές Δυνάμεις
 • Να μην έχει ειδικότητα ιατρικού προσωπικού (είτε στο Πεζικό είτε στις Ειδικές Δυνάμεις)

Μετά από αυτό η δοκιμασίες που πρέπει να ολοκληρώσει ο υποψήφιος είναι οι ακόλουθες στις οποίες βαθμολογείται επιτόπου από ομάδα αξιολόγησης.

 • Ολοκλήρωση αθλημάτων με ποσοστό επιτυχίας τουλάχιστον 75%.
 • Πλοήγηση ημέρα και νύχτα.
 • Πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις στην άριστη γνώση του τυφεκίου μάχης του Πεζικού των ΗΠΑ.
 • Πορεία 12 μιλίων (19.3 χιλιόμετρα) με πλήρη φόρτο μάχης (βάρους μέχρι 32 κιλών) σε διάρκεια 3 ωρών.
 • Πρώτες βοήθειες
 • Διαδικασίες χημικών, βιολογικών, ραδιοακτινολογικών, πυρηνικών όπλων
 • Πυρ και κίνηση σε διάφορες διατάξεις
 • Τεχνικές μαχητή (κάλυψη-απόκρυψη, σήματα με τα χέρια, υπολογισμό αποστάσεων, αναφορά και παροχή πληροφοριών στη διοίκηση, κτλ.)
 • Βασική χρήση (γέμισμα, έλεγχος, χρήση, εμπλοκές, συντήρηση, κτλ.) σε όλα τα όπλα που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ.
 • Χρήση φορητών αντιαρματικών όπλων.
 • Ρίψη χειροβομβίδων με ευστοχία τουλάχιστον 3/5
 • Εξειδίκευση στον εξοπλισμό νυχτερινής παρατήρησης
 • Άψογη γνώση ρύθμισης και διόρθωσης σκοπευτικών

Αν ο υποψήφιος τα καταφέρει σε όλους αυτούς τους τομείς θα μπορεί πλέον να φέρει υπερήφανα το διακριτικό Expert Infantryman Badge (Σήμα Ειδικού στο Πεζικό) πάνω από την αριστερή τσέπη του χιτωνίου. Το διακριτικό δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ένα τυφέκιο Springfield Model 1795, ότι πιο αντιπροσωπευτικό για το Πεζικό και την αποστολή του.

shmata_infantryman_02

 
Combat Infantryman Badge (CIB)
Το διακριτικό αυτό είναι μία διαφορετική ηθική ανταμοιβή που απονέμεται σε στρατιώτες με βαθμό μικρότερο του συνταγματάρχη εφόσον ανήκουν στο Πεζικό ή τις Ειδικές Δυνάμεις και πολέμησαν σε κάποια μάχη όταν είχαν τοποθετηθεί ως μέλη σχηματισμού Πεζικού, Καταδρομών (Rangers) ή Ειδικών Δυνάμεων. Αυτό ισχύει από τις 6 Δεκεμβρίου 1941 και υπάρχει σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των απονομών.

shmata_infantryman_03

Αντίστοιχα και με το EIB φέρεται πάνω από την αριστερή τσέπη του χιτωνίου όπως βλέπετε και στη παρακάτω φωτογραφία.

shmata_infantryman_04

Επίσης, από αυτή τη φωτογραφία βλέπετε ότι στη στολή παραλλαγής το διακριτικό φέρεται σε μαύρο (χαμηλής ορατότητας) χρώμα αντίθετα με την επίσημη στολή στην οποία έχει τα χρώματα του Πεζικού.

shmata_infantryman_05

 
Combat Action Badge (CAB)
Αυτό είναι το τελευταίο διακριτικό της πρώτης ομάδας ικανοτήτων του στρατού των ΗΠΑ και ισχύει από τις 2 Μαΐου 2005. Αυτή την ηθική ανταμοιβή την κερδίζουν όσοι έχουν ήδη το CIB που περιγράψαμε στη προηγούμενη παράγραφο και από τις 18 Σεπτεμβρίου 2001 και έπειτα έχουν βρεθεί σε κατάσταση ανταλλαγής πυρών με εχθρικές δυνάμεις και εκτέλεσαν όλες τις διαδικασίες εμπλοκής σε μάχη όπως τις ορίζει ο στρατιωτικός κανονισμός. Το σήμα έχει μία ξιφολόγχη τύπου M9 μαζί με μία χειροβομβίδα M67 και είναι όπως το βλέπετε εδώ (αντίστοιχα με τον αριθμό των απονομών).

shmata_infantryman_06

Το διακριτικό αυτό εγκαθιδρύθηκε για την ηθική ανταμοιβή των Αμερικανών στρατιωτών στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας και πρέπει να φέρεται πάνω από την αριστερή τσέπη του χιτωνίου όπως και τα παραπάνω. Παράδειγμα της πρώτης απονομής CAB στη στολή παραλλαγής βλέπετε εδώ.

shmata_infantryman_07

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τη Λοχία Πεζικού, κυρία Ντόνα Ρ. Τζόνσον που έπεσε στη μάχη τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 σε αποστολή της μεγάλης επιχείρησης «Διαρκής Ελευθερία» στο Αφγανιστάν. Πέθανε από επίθεση ταλιμπάν βομβιστή αυτοκτονίας που έπεσε με μία μοτοσυκλέτα γεμάτη εκρηκτικά πάνω σε περίπολο των Αμερικανικών δυνάμεων στη πόλη Κχοστ του Αφγανιστάν. Η 29 ετών Λοχίας Πεζικού, κυρία Ντόνα Ρ. Τζόνσον υπηρετούσε στο 514 Τάγμα Στρατονομίας της 60 Διοίκησης Στρατευμάτων.

#Διακριτικά #Infantryman #ΗΠΑ #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share