Διακριτικό NOYFB | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο σήμα που ίσως να έχετε δει σε κάποιο κατάστημα στρατιωτικών ειδών, πιθανότερο στο εξωτερικό, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει. Είναι κάπως ακραίο και εκκεντρικό όμως παρ’ όλα αυτά είναι ένα πραγματικό έμβλημα ειδικών αποστολών των ΗΠΑ.

Από το 1941 στη Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ υπάρχει η 22η Μοίρα Αερομεταφορών (22d Airlift Squadron – 22AS) που υπάγεται στην 60η Πτέρυγα Μεταφορών (60th Air Mobility Wing – 60 AMW). Η 22η Μοίρα Αερομεταφορών έχει έδρα στη βάση Travis που βρίσκεται στη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

nofyb_02

Η 22η Μοίρα Αερομεταφορών από το 1972 είναι υπεύθυνη για τα αεροσκάφη Lockheed C-5 Galaxy όπως αυτό που βλέπετε στη παρακάτω φωτογραφία που τραβήχτηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Bagram στο Αφγανιστάν. Εκεί η 22η Μοίρα Αερομεταφορών συμμετείχε σε αποστολές υποστήριξης της μεγάλης επιχείρησης «Διαρκής Ελευθερία».

nofyb_03

Λόγω της αποστολής της, η 22η Μοίρα Αερομεταφορών έχει ένα έμβλημα που την αντιπροσωπεύει με την αναπαράσταση ένος γαϊδάρου που φορτωμένος ανεβαίνει ένα απότομο μονοπάτι. Το έμβλημα αυτό μπορείτε να το δείτε εδώ.

nofyb_04

Ανάμεσα στις αποστολές και επιχειρήσεις που έχει συμμετάσχει η μοίρα αυτή ήταν, και πιθανότητα είναι, και αρκετές μυστικές επιχειρήσεις, γνωστές με τους Αγγλικούς όρους Black Ops ή Covert Operations. Μία από αυτές περιελάμβανε τη μεταφορά υπό κατασκευή αεροσκαφών διαβάθμισης άκρως απόρρητου σε βάσεις δοκιμών εντός των ΗΠΑ για βελτίωση και αξιολόγηση τους. Σε τέτοιες αποστολές δεν επιτρέπεται οι συμμετέχοντες να φέρουν τα επίσημα διακριτικά τους ώστε να μην είναι δυνατή η εύκολη αναγνώριση τους. Έτσι τα μέλη της ομάδας που συμμετείχε σε αυτές τις αποστολές από την 22η Μοίρα Αερομεταφορών σχεδίασαν ένα νέο σήμα που ήταν το μόνο διακριτικό που έφεραν σε αυτές τις μεταφορές.

nofyb_01

Το σχέδιο του είναι αρκετά απλό. Το φεγγάρι αλλά και το μαύρο χρώμα με την ασημένια ραφή συμβολίζει τη νύχτα καθώς αυτές οι μεταφορές γινόντουσαν πάντα νύχτα. Το ερωτηματικό είναι για το άγνωστο φορτίο που πολλές φορές είχαν στα C-5 και τέλος έχουμε το «DON’T ASK!» ή στα Ελληνικά «ΜΗ ΡΩΤΑΣ!» και τα αρχικά «NOYFB» που είναι μία συνηθισμένη Αγγλική συντόμευση, ιδιαίτερα στους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη φράση «None of Your Fucking Business» που μεταφράζεται ως «Δεν Είναι Δουλειά Σου». Τέλος, εικάζεται ότι το διακριτικό αυτό είναι αρκετών δεκαετιών αλλά δεν υπάρχουν επίσημα γνωστά στοιχεία που να δείχνουν πότε ακριβώς ξεκίνησε να χρησιμοποιείται.

#Διακριτικό #NOYFB #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share