Διακλαδικό Έμβλημα Αεράμυνας | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα – Commandos.gr

1 min


0

Από τις αρχές του 2013 ένα νέο διακριτικό προστέθηκε στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι το Διακλαδικό Έμβλημα Αεράμυνας που απονέμεται σε ως ηθική ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν υπηρετήσει στο Αντιαεροπορικό (Α/Α) Πυροβολικό.

Λόγω αυτού συχνά το σήμα αυτό αναφέρεται ανεπίσημα ως «Έμβλημα Αντιαεροπορικού Πυροβολικού» ωστόσο σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) το σήμα αυτό εγκρίθηκε από Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και τα συμβούλια των τριών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για στελέχη των κλάδων Στρατού Ξηράς (ΣΞ), Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) ως «Διακλαδικό Έμβλημα Αεράμυνας» και είναι αυτό που βλέπετε παρακάτω.

aa_pyroboliko_02

Όσοι έχουν αποφοιτήσει με επιτυχία από ειδικό σχολείο Α/Α άμυνας και έχουν υπηρετήσει για τουλάχιστον δύο έτη σε Σχηματισμό ή Μονάδα Αεράμυνας ή/και Α/Α Πυροβολικού μπορούν να το φέρουν στο χιτώνιο, πάνω από τη αριστερή τσέπη όπως και τα περισσότερα εμβλήματα των Ελληνικών σχολείων. Αυτό είναι το πράσινο σήμα που βλέπετε παρακάτω για τη στολή παραλλαγής.

aa_pyroboliko_03

Εφόσον ο υποψήφιος έχει υπηρετήσει σε σχετική Μονάδα ή Σχηματισμό για πάνω από 10 έτη τότε φέρει το ανώτατο διακριτικό που είναι το ακόλουθο.

aa_pyroboliko_04

Στην επίσημη στολή τα δύο παραπάνω αντιστοιχούν στο αργυρό και χρυσό αντίστοιχα που τα βλέπετε στη συνέχεια.

aa_pyroboliko_05

Το έμβλημα συμβολίζει τους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και του ρόλου τους στη αεράαμυνα της Ελλάδος ως μία διακλαδική δύναμη. Κλείνοντας, βλέπετε παρακάτω τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κύριο Μιχαήλ Κωσταράκο που φέρει το εν λόγω διακριτικό κατά την επίσκεψη του στη Φρεγάτα ΨΑΡΑ (Φ/Γ ΨΑΡΑ F-454) στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο της συμμετοχής του πλοίου στην επιχείρηση «ΑΤΑΛΑΝΤΑ» τη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014.

aa_pyroboliko_06

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κύριος Μιχαήλ Κωσταράκος φέρει το Διακλαδικό Έμβλημα Αεράμυνας λόγω της επιτυχούς αποφοίτησης του από τα ακόλουθα ειδικά σχολεία:

  • Σχολείο Αεράμυνας Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ
  • Basic HAWK Training στο Fort Bliss του Τέξας
  • Σχολείο Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ στο Κέντρο Προγραμματισμού του NPC GLONS στο Βέλγιο

Αλλά και την υπηρεσία του ως αξιωματικός στις ακόλουθες σχετικές Μονάδες και Σχηματισμούς:

  • Διοικητής Πυροβολαρχίας Βαρέως Α/Κ Πυροβολικού και Κ/Β ΧΩΚ
  • Αξιωματικός Επιχειρήσεων Μοίρας Κ/Β ΧΩΚ
  • Διοικητής Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού Μάχης και Κ/Β ΧΩΚ

#Διακλαδικό #Έμβλημα #Αεράμυνας #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share