Μονάδες Εναέριων Αποστολών / Πτέρυγες Ρίπτη (πουλάδες) – Commandos.gr

1 min


0

Το Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών (ΣΕΜ) συστήθηκε το 1946 σύμφωνα με τα δεδομένα εκπαιδεύσεως της Βρετανικής Royal Army Service Corps (RASC). Αργότερα πολλά τμήματα της Αμερικανικής εκπαίδευσης υιοθετήθηκαν στο ΣΕΜ. Παρακάτω βλέπουμε το έμβλημα του σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών με το στάχυ να συμβολίζει τον εφοδιασμό και την τήρηση αποθεμάτων εφοδίων, τα φτερά τον ανεφοδιασμό από αέρα και το κυκλικό περίβλημα φύλλων δρυός που συμβολίζει τις μεταφορές. Τα χρώματα του σώματος είναι κίτρινο/πράσινο/κίτρινο και ο πρστάτης του είναι ο Άγιος Γεώργιος αν και τιμάται ιδιαίτερα και ο Άγιος Χριστόφορος, ως προστάτης των οδηγών.

Ανάμεσα στις άλλες μονάδες που ανήκουν στη Διεύθυνση Εφοδιασμού Μεταφορών είναι και το Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ). Είναι η μοναδική μονάδα τέτοιου τύπου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο σε εναέριες μεταφορές. Η αποστολή της είναι η συσκευασία και ρίψη από αερσκάφοι C-130 υλικών και εφοδίων. Αλλά και η συσκευασία και αγκίστρωση υλικών και εφοδίων για μεταφορά τους ως εξωτερικό φορτίο από ελικόπτερα. Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό αντικείμενο της μονάδας είναι η συσκευασία, συντήρηση και επισκευή αλεξιπτώτων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρότι η μονάδα δεν ανήκει στις ειδικές δυνάμεις έχει πολλά κοινά στην εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει εθελοντικά να δηλώσουν ότι θέλουν να μεταφερθούν στο ΤΕΝΕΦ. Μετά οι υποψήφιοι μεταφέροντε στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) για να ολοκληρώσουν το Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ), για περισσότερες πληροφορίες για τη ΣΧΑΛ δείτε το σχετικό άρθρο. Οι υποψήφιοι από τη μέρα της αρχικής μετάθεσης τους στο ΤΕΝΕΦ πρέπει να φέρουν το έμβλημα της μονάδας στη στολή τους όπως φαίνεται εδώ.

enaeriou_efodiasmou_03

Μετά την επιστροφή τους, οι υποψήφιοι ξεκινάνε στο ΤΕΝΕΦ την εκπαίδευση Ρίπτη Εφοδίων-Συσκευαστή Αλεξιπτώτων κατά την οποία διδάσκονται αντικείμενα όπως:

  • Συντήρηση και συσκευασία αλεξιπτώτων.
  • Ρίψη υλικών.
  • Αγκίστρωση υλικών.
  • Υπολογισμός και σωστή συσκευασία υλικών για εναέριες αποστολές.
  • Όλους τους τύπους των αλεξιπτώτων.

Μετά από την ολοκλήρωση κάθε ενότητας θεωρίας οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν πραγματικές ρίψεις και μεταφορές από αεροσκάφη και ελικόπτερα αλλά και άλματα με τα αλεξίπτωτα που έχουν συσκευάσει.

enaeriou_efodiasmou_04

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως ειδικότητας, ο ρίπτης του ΤΕΝΕΦ μπορεί να φέρει τις πτέρυγες ρίπτη πάνω από την αριστερή τσέπη του χιτωνίου.

enaeriou_efodiasmou_05

Και στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε δεξιά έναν ΕΠΟΠ Λοχία του ΤΕΝΕΦ που φέρει τις πτέρυγες ρίπτη πάνω από τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστή (σχετικό άρθρο) αλλά και πτέρυγες αλεξιπτωτιστού των ΗΠΑ (περισσότερα εδώ).

enaeriou_efodiasmou_06

#Μονάδες #Εναέριων #Αποστολών #Πτέρυγες #Ρίπτη #πουλάδες

Tο βρηκαμε εδω


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share